Kocaoğlu'nun Siyasi Partileri Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Kocaoğlu'nun Siyasi Partileri Ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye meclisinde temsil edilen siyasi partilerin il başkanlıklarını ziyaret etti "(Tire Belediyesinin bazı gayrimenkullerini satışa çıkarması) Kimsenin lokmasını küçültecek işlere izin vermeyiz.

14.10.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye meclisinde temsil edilen siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından Kocaoğlu, nezaket ziyaretleri kapsamında MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yönetim kurulu ve partinin büyükşehir belediye başkan adayı Murat Taşer ile bir araya geldi.

Yoğun çalışma temposu nedeniyle ziyaretlere ancak zaman bulabildiğini kaydeden Kocaoğlu, "Bugüne dek siyasi parti, görüş ve inanç ayrımı yapmadan kente hizmet ettik. Sağ olsun MHP kentin ve ülkenin menfaati açısından bize her türlü desteği verdi. Birlikte uyum içinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu, son dönemde yaşanan gerginliğe ilişkin olarak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da ziyaretinden dolayı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

AK Parti ziyareti

MHP'nin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı da ziyaret eden Kocağlu, yeni yönetim kuruluna görevinde başarı diledi.

İzmir'e yakışır bir seçim mücadelesi yaşandığını, halkın teveccühü ile kendisinin göreve seçildiğini hatırlatan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Hep birlikte kent için, kentin kalkınmasına katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Yaptığımız işler arasında beğenilen var, beğenilmeyen var. Onlar siyaset çerçevesinde değerlendirilip konuşulacak. Ama önemli olan iyi niyetle, samimiyetle çalışmak, adil olmak. Belediyeler arasında ayrım yapmamak."

Belediyenin ekonomik durumunu güçlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Kocaoğlu, Tire Belediyesi'nin bazı gayrimenkullerini satışa çıkarması ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Arazi mallarının satışı işi büyütülecek bir şey değil. Bizim buradaki kriterimiz, koyduğumuz çizgi şudur: Belediye gayrimenkulünü satar. Devlet de satıyor. Özelleştirme İdaresi ne iş yapıyor? Burada bir problem yok. Ama köylünün otlak gibi, mera gibi, Kozak Yaylası'ndaki fıstık ağacı gibi, öbür tarafta kestane, ceviz ağacı gibi Hazine'ye, yahut köy tüzel kişiliğine, oradan belediyeye intikal etmiş mallardan, orada yaşayan insanların hayatını ikame ettirmesi için ektikleri biçtikleri araziler satılmayacak. Bu arazilerde bu insanlar yaşamını ikame ettirmeye devam edecek. Bizim gayrimenkul konusunda söylediğimiz budur. Bize göre bu davranış doğru bir davranıştır. Tire'de otel varmış, yıllardan beri; şimdi kat karşılığı yüzde 50-50 bir yer vermiş, büyük bir iş hanı yapılıyor. Bir tane de iş hanı varmış eski, 'o ikisini satacağım borcumu ödeyeceğim' diyor. Ona kimse bir şey diyemez. Gökçen'de dükkan, daire vs. bir sürü gayrimenkul var, bunları sat kardeşim. Borcun var madem. Ama zaten tarım sektörü sıkıntıda kimsenin lokmasını küçültecek işlere izin vermeyiz. Seçim kampanyasında, köy malları ne olacak noktasında ifade ettiğim görüşlerimi ve söylemimi tutarlılıkla sürdürüyorum."

Delican: "Seviyeyi hiçbir zaman düşürmedik"

Bülent Delican da  emeğiyle geçinen köylünün mallarının satılmaması noktasında Kocaoğlu ile görüş birliğinde olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

" İzmir siyasetinde seviyeyi hiçbir zaman aşağı düşürmedik. Tek hedef İzmir'in nasıl daha iyi yaşanabilir bir şehir olmasıyla ilgilidir. Yarın belki bizim aramızdan bir arkadaş o koltukta olacak. Bu işler ateşten gömlektir. Bu yüzden seviyeyi hiçbir zaman kaçırmamak gerekiyor. Ortak akılla yürümenin İzmir'e ne kadar katkı koyduğunu hep birlikte görüyoruz."

Son ziyaret CHP'ye

MHP ve AK Parti'nin ardından CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i de ziyaret eden Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kredibilite notu, kaynak, proje ve finans yapısıyla Türkiye'nin en önemli ve güçlü kurumu olduğunu, katılımcı yönetim ve demokrasi anlayışıyla çalışmayı sürdüreceklerini anlattı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaoğlu'nun Siyasi Partileri Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement