Kocasinan Meclisi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek - Son Dakika
Yerel

Kocasinan Meclisi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek

Kocasinan Meclisi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek

Kocasinan Belediyesi ilçe sınırları içinde yaşayıp da, okullarını birincilikle bitiren öğrencileri bilim müzesi gezisi ile ödüllendirecek.

11.07.2016 13:05

Kocasinan Belediyesi ilçe sınırları içinde yaşayıp da, okullarını birincilikle bitiren öğrencileri bilim müzesi gezisi ile ödüllendirecek.

Kocasinan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantısında, ilçe sınırları içinde yaşayıp da okullarını birincilikle bitiren öğrencilerin, İstanbul ve Almanya'daki bilim müzelerine geziye götürülmesi kararlaştırıldı.

Kocasinan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesine istinaden Başkan Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda Pervane, Hacısaki, Beyazşehir, Erkilet Dere ve Beydeğirmeni mahallelerinde çeşitli imar plan maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündemdeki 11.maddede yer alan,okullarını birincilikle bitiren başarılı öğrenciler için İstanbul ve Almanya'da bulunan bilim müzelerine gezi düzenlenmesi konusu da oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi olarak başarılı öğrencilerimizi, dünyadaki bilimsel çalışmaları göstermek ve onlarıdaha başarılı olmaya teşvik etmek amacıyla bilim müzelerine gezi düzenliyoruz. Bu kapsamda Avrupa gezisinde yer alan İtalya ve Almanya bilim müzesi turunu değiştirerek, İtalya yerine İstanbul ve Almanya gezisi gerçekleştireceğiz.Böylelikle öğrencilerimizin; batının ve İslam medeniyetininbilimsel çalışmalarını görüp, ikisi arasındaki farklılıkları ve benzerlikleri mukayese etmeleri ve doğu-batı sentezi yapmalarını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısının sonunda Başkan Çolakbayrakdar, alınan kararların Kocasinan ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocasinan Meclisi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement