Konak'ta İlk Meclis Toplandı - Son Dakika
Yerel

Konak'ta İlk Meclis Toplandı

Konak\'ta İlk Meclis Toplandı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında ilk belediye meclisi İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi.

09.04.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında ilk belediye meclisi İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi. CHP ve AK Parti meclis üyelerinin katıldığı toplantıda ihtisas komisyon üyelikleri seçimleri yapıldı. Konaklıların da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile tercüme yapıldı.

İyi dileklerle başlanan ilk belediye meclis toplantısında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediyelerin demokrasinin temel birimi olduğunu söyledi ve şöyle konuştu: "Hep birlikte 2014-2019 yılları arasında Konaklılara, İzmirlilere, yurtiçi ve dışından İzmir'i görmeye gelen konuklara Türkiye'ye hizmet etmekle görevliyiz. Bir taraftan hizmet ederken bir taraftan demokrasinin en temel birimi olan belediyelerde bir demokrasi örneği de göstermek durumundayız. Dolayısıyla işimizin çok ve keyifli olduğu, birlikte üreteceğimiz bir dönemin yaşayacağız."

MECLİS "ŞİDDETE HAYIR" DEDİ

Konak Belediye Meclis toplantısında CHP Grup sözcülüğünü üstlenen Nimet Haytabay "İzmir, Konak ve Türkiye adına hizmet yapmak amacıyla başarılı bir dönem diliyoruz" dedi. AK Parti grup sözcüsü Bilal Doğan ise "Kent ve ülke yararına yapılan her işte anınızdayız. Ama İzmir bize muhalefet görevi verdi. İyi olan şeyleri desteklerken yanlış gördüklerimize çözüm önereceğiz" şeklinde konuştu. Her iki parti grubu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı düzenlenen şiddet içerikli eylemi kınadıklarını belirtti.

BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleşen belediye meclisinde divan kurulunun seçilmesinin ardından meclis başkan vekilleri belirlendi. Tüm kararların oy birliğiyle alındığı meclis toplantısında Zeki Gönen, Meclis 1. Başkan vekilliğine seçilirken Erol Öztürk de 2. Başkan vekili oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta İlk Meclis Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement