Konukoğlu'ndan Yerli Otomobile Destek - Son Dakika
Yerel

Konukoğlu'ndan Yerli Otomobile Destek

Konukoğlu\'ndan Yerli Otomobile Destek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Konukoğlu, yollara çıkmaya hazırlanan yerli otomobile destek vererek, "Şahsen satışa çıkarılacak ilk araçlardan almaya talibim, gururla binerim’’ dedi.

27.10.2015 12:49

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Konukoğlu, yollara çıkmaya hazırlanan yerli otomobile destek vererek, "Şahsen satışa çıkarılacak ilk araçlardan almaya talibim, gururla binerim" dedi.

Prototipleri tanıtılan yerli otomobille ilgili değerlendirmelerde bulunan Adil Konukoğlu, Türkiye'nin kendi markasıyla otomobil üretmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Yerli otomobil kararının önemine vurgu yapan Konukoğlu, "Türkiye'nin yerli otomobil üretimi son derece doğru bir karar. Yapanları kutluyorum. Bu milli bir projedir, herkes bu konuda elinden geldiğince destek olmalı" dedi. Yerli otomobil çıktığı gün ilk alıcılarından birisinin kendisi olacağını belirten Konukoğlu, ayrıca GSO'nun tüm üyelerine ve bölgedeki şirketler yerli otomobili teşvik edeceklerini belirtti. Makine, elektronik, demir-çelik, plastik ve kimya gibi birçok sektörle yakından ilişkili olan otomotiv sektörünün Türkiye'nin iktisadi kalkınması için kritik bir öneme sahip olduğunu kaydeden Konukoğlu, otomotivin Türkiye'nin en önemli ihracat kalemleri arasında yer aldığına ve küresel otomotiv markaların ülkemizde faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Sanko Holding'in faaliyet gösterdiği alanlardan birisinin de tarım makinaları ve iş makinaları olduğunu hatırlatan Adil Konukoğlu, Sakarya'da bulunan Başak Traktör fabrikasında yüzde 100 yerli traktör, Sanko Makina'nın Gaziantep'teki modern fabrikasında ise iş makinelerini ürettiklerine de değindi. Türkiye'de yerli otomobil üretecek birikim ve altyapı bulunduğunu ifade eden Konukoğlu, "Devrim otomobil hikayesi yarım kalmıştı. İnşallah bu sefer seri üretime geçirerek, yerli otomobil hayalimizi gerçeğe dönüştürür, gücümüze güç katarız" diyerek açıklamasını sürdürdü.

"YERLİ OTOMOBİL GAZİANTEP'TE ÜRETİLSİN"

Konukoğlu, Gaziantep'in, Türkiye'nin altıncı büyük ekonomisine sahip olduğuna ve ihracatta altıncı sırada geldiğine belirtti. Konukoğlu, "Şehrimizin dört bir tarafı sanayi bölgeleriyle çevrili. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 5. Bölgenin faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi konumuna geldi. Kentimizde kimyevi maddeler ve mamullerinden demir çeliğe, metal-makineden plastik ürünlerine, kimyadan halı ve tekstile kadar birçok sektörde yüzlerce çeşit ürün üretilerek, ihracatını yapılıyor. Sanayi ürünlerimiz, Gaziantep ihracatında yüzde 95,1 pay alıyor" diye konuştu. GSO olarak, gerek Gaziantep gerekse bölgede yatırım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini anlatan Konukoğlu, Gaziantep ve Kilis arasında çalışmalarını hızla sürdürülen Polateli- Şahinbey OSB'nin ve bununla bağlantılı Hassa- Dörtyol Tünel projesi tamamlandığında ise yatırımcılara ve ihracatçılara büyük fırsatlar sunulacağını vurguladı. Adil Konukoğlu, "Yerli otomobilin Gaziantep'te üretilmesini istiyoruz, bunun için gerekli altyapımız var. Otomotiv yatırımcılarını şehrimize bekliyoruz, her türlü yardım ve kolaylığı sağlamaya hazırız" dedi.

"TÜRKİYE'DE GURUR DUYACAĞIMIZ O KADAR İŞLER VAR Kİ"

Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin özellikle 2001 yılından bu yana hızlı bir gelişme gösterdiğini ifade etti. Ülkede gurur duyulacak çok işler olduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Türkiye olarak son yıllarda yaptığımız, gurur duyacağımız o kadar işler var ki Otobanlar, hızlı trenler, yeni havalimanları, Asya ve Avrupa'yı yer altından birleştiren Marmaray, Avrasya Tüneli, 3'üncü Köprü, karada havada denizde yerli malı savunma… Bunlar siyaset değil, ülkenin gelişmesi için yapılmış çalışmalardır. Türkiye'nin gurur duyacağı dev projelerdir" ifadelerini kullandı.

1 Kasım seçiminden sonra istikrarın devam etmesini isteyen Konukoğlu, istikrarın devam etmesi için ise seçilecek partinin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konukoğlu'ndan Yerli Otomobile Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement