Konutta Faizlerin Düşmesi Piyasayı Hareketlendirdi - Son Dakika
Ekonomi

Konutta Faizlerin Düşmesi Piyasayı Hareketlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesi üzerine harekete geçen bankaların konut kredilerinde faiz indirimine gitmesi emlak piyasasını hareketlendirdi.

15.08.2016 17:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesi üzerine harekete geçen bankaların konut kredilerinde faiz indirimine gitmesi emlak piyasasını hareketlendirdi.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, konut kredilerinde faiz oranlarının düşmesiyle birlikte emlakçıların iş hacminin arttığını söyledi.

Geçen aylara göre faiz oranlarının düşmesinin piyasayı olumlu etkilediğini belirten Çeker, "Darbe girişiminden önce konut kredi faiz oranları baya bir yüksekti. Tüm bu darbe olaylarını atlattıktan sonra Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamanın ardından ilk önce devlet bankaları daha sonra özel bankalar faiz indirimine gitti. Aylık faizler yüzde 1'in altına düştü." ifadelerini kullandı.

Faiz oranlarının düşüşe geçişinin ardından piyasaların hareketlendiğini belirten Çeker, "Faizler aşağıya düştükten sonra bizim telefonlarımız çalışmaya başladı. Diğer emlakçı arkadaşlarımızın yüzü güldü iş yapmaya başladılar. Bundan bir ay önce diyelim ki 100 bin liralık bir kredi kullanıldığı zaman yüzde 20'lerde, şimdi bu fiyatı kullandırdığımızda 20-30 bin lira gibi bir ücret oynuyor. Bu da vatandaşın karı, 10 yıllık bir dilime vurduğun zaman 100 bin lirada 30 bin lira oynuyor." diye konuştu.

Müteahhitlerin faiz indirimi karşısında fiyat artışına da gittiğini belirten Çeker, "Kendileri fiyatları yükseltmeye başladılar. Bırakın fiyatları yükseltmeyi sürümden kazanın." çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Konutta Faizlerin Düşmesi Piyasayı Hareketlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement