Konya'da 2 Kişinin Öldüğü Hemzemin Geçitte Eylem - Son Dakika
Güncel

Konya'da 2 Kişinin Öldüğü Hemzemin Geçitte Eylem

Konya\'da 2 Kişinin Öldüğü Hemzemin Geçitte Eylem

Konya’da yolcu treninin otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine hemzemin geçitte toplanan vatandaşlar önlem alınması için eylem yaptı.

20.05.2014 14:01

Konya'da yolcu treninin otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine hemzemin geçitte toplanan vatandaşlar önlem alınması için eylem yaptı.

Konya'da dün akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Aybahçe Mahallesi Fidanlık hemzemin geçidinde yolcu treni Hasan Yıldız (23) idaresindeki otomobile çarpmıştı. Çarpışma esnasında otomobili altına alarak yaklaşık 500 metre sürükleyen yolcu treni güçlükle durabilmişti. Kazada trenin altında kalan otomobildeki sürücü Hasan Yıldız ile arkadaşı Fatih Ünal (23) olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından öğle saatlerinde kazanın yaşandığı hemzemin geçitte toplanan vatandaşlar, Konya- Karaman arasında sefer yapan yolcu trenin geçeceği sırada geçidi trafiğe kapatarak eylem yaptı. Geçidin vatandaşlar tarafından kapatılması üzerine tren, yaklaşık yarım saat beklemek zorunda kaldı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis de çevre güvenliği alarak bekleme yaptı.

Vatandaşlar adına bir açıklama yapan Aybahçe Mahallesi Muhtarı Hilmi Serin (53), acılarının büyük olduğunu ifade ederek, "Sadece dün değildi acımızın büyük olduğu. Biz trenin her geçişinde acaba kime vurdu, diye düşünüyoruz? Benim iş yerim trenin 50 metre mesafede. Allah sizi inandırsın trenin her geçişinde acaba ne oldu diye bakıyorum. Bir gün düşünmüyoruz, her gün düşünüyoruz" dedi.

Vatandaşların yetkililerin bulunmamasına tepki gösterdiklerini de kaydeden Serin, "Sabah hepsiyle görüştük. Hepsi cenazedeler. Biz de burada olmasaydık, cenazeye gidecektik. Onlar yakışanı yaptılar. Buraya geleceklerinde bize yapacakları bir şey yok" diye konuştu.

6 senedir önlem alınması için dilekçe verdiğini de ifade eden Serin, "Burada olan kazalar 10-15'i buldu. Meram Belediyesine ve Devlet Demir yollarına da dilekçemizi verdik. Şu an da aldığımız bilgilere göre, burası alt geçit olacak. Şu anda tren yolunun alt geçit yapılana kadar üst geçidin kontrollü geçişi için sözümüzü aldık. En yakın zamanda Vali Yardımcısıyla tekrar görüşme yapacağız. Buranın alt geçitle kontrollü geçişini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Hemzemin geçitti sık sık kazaların olduğunu belirten vatandaşlarda, çocuklarını yalnız başına okula bile gönderemediklerini söyleyerek, bir an önce yetkililerin önlem almasını istedi.

Basın açıklamasının ardından vatandaşların hemzemin geçidi açmasıyla yolcu treni Karaman'a doğru hareket etti. Trenin geçitten geçişi sırasında vatandaşlar, alkış tutarak protesto da bulundu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da 2 Kişinin Öldüğü Hemzemin Geçitte Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement