Konya'da 7 Mahallede Muhtarlık Seçimi Yeniden Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Konya'da 7 Mahallede Muhtarlık Seçimi Yeniden Yapıldı

Konya\'da 7 Mahallede Muhtarlık Seçimi Yeniden Yapıldı

Çumra'nın Alemdar ile Ereğli'de Acıkuyu ve Kamışlıkuyu Mahalleleri'nde seçimlerin 1 Haziran Pazar günü yenilenmesine karar verildi.

01.06.2014 12:52  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çumra'nın Alemdar ile Ereğli'de Acıkuyu ve Kamışlıkuyu Mahalleleri'nde 30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından yapılan itirazlar üzerine Yüksek Seçim Kurulu, bu mahallelerde de oy kullanma yeterliliğine sahip olmayan kimselerin oy kullanması ve seçilme şartlarının yerine getirilememesi gibi durumlar nedeniyle yapılan itirazlar sonucu muhtarlık seçimlerinin 1 Haziran Pazar günü yenilenmesine karar verildi. Sarayönü İlçesi'ne bağlı Kurşunlu ile Hüyük İlçesine bağlı Pınarbaşı, Tolca ve Mutlu mahallelerinde yapılan seçimlerde ise, muhtar seçilen kişilerin sabıka kaydı olduğu yönünde itirazlar üzerine Yüksek Seçim Kurulu, o mahallelerde de seçimin yenilenmesine karar verdi. SEÇMENLER YENİDEN SANDIK BAŞINDA Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının ardından Konya'da 7 mahallede oturan seçmenler bugün yeniden sandık başına gidip, oylarını kullandı. 768 seçmeni bulunan Sarayönü İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Mahallesi'nde de seçmenler iki muhtar adayı için oy kullandı. 30 Mart'ta yapılan seçimlerde 423 oy alıp, rakibi adaya 123 oy farkla seçimleri kazandığını belirten ve yeniden muhtar adayı olan Şükrü Hemek, şunları söyledi:

"123 oy farkla daha önceki seçimleri kazandım. Ancak iptal oldu. Sebebi de benden Memnu Hakları iadesi kararı istediler. Bende Memnu Hakları iadesi kararını alıp, Sarayönü İlçe Seçim Kurulu'na verdim. Seçimleri kazandığım içinde seçim kurulu bana mazbatamı verdi. Mazbatamı aldıktan sonra rakip aday itiraz etti. Yüksek Seçim Kuruluda seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi.??

30 Mart'ta yapılan seçimlerde muhtar adayı olmadığını ama seçimlerin yeniden yapılmasına karar verilmesinin ardından aday olduğunu belirten Ali Yangöz, "Geçmiş dönemdeki aday arkadaşların itirazı sonucu iptal olan seçimlere ben yeni aday oldum. Daha önceki seçimde 2 muhtar adayı vardı. Birisi çekildi. Sonra ben aday oldum ve şu an 2 aday olarak seçimlere katıldı. Kurşunlu daha önce belde statüsündeydi, ancak Büyükşehir Yasası'na göre mahalleye dönüştü. Muhtar adayı olarak ikimizin de hedefi kurşunluya hizmet etmek."dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da 7 Mahallede Muhtarlık Seçimi Yeniden Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement