Konya'daki 'Pkk/ydg-H' Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Konya'daki 'Pkk/ydg-H' Davası Başladı

Konya\'daki \'Pkk/ydg-H\' Davası Başladı

Konya'da geçen yıl terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması ve Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine düzenlenen 2 ayrı operasyonla ilgili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12'si tutuklu 24 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

11.02.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da geçen yıl terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması ve Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine düzenlenen 2 ayrı operasyonla ilgili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12'si tutuklu 24 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen  Ağustos ve Ekim aylarında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması ile Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan çoğu üniversite öğrencisi şüphelilerden 12'si tutuklandı, 12'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polisin düzenlediği operasyonla ilgili soruşturma tek dosyada birleştirildi.  12'si tutuklu 24 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün başlandı. Tutuklu sanıkların çoğu, bulundukları cezaevine bağlı illerdeki adliyelerden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile mahkeme salonuna bağlandı. Şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme salonunda bulunan tutuklu sanık Menderes E., gazete küpürleriyle suçlamaların yapıldığını ileri sürerek, "Okuduğumuz kitaplar, gazete küpürleryle suçlamalar yapılmış. Bunlarla suçlanmışız ve her şey farklı yansıtılmış" dedi.

Konya'da eğitim gören ve tutuksuz yargılanan üniversite öğrencisi Serkan A. da, 4 ay cezaevinde tutulduğunu anlatıren,  "Ağrı doğumluyum ve ben orada hiçbir olaya, gösteriye katılmadım.  40 yıldır devletle savaşan bir örgütün üyesi olmayı ben kabul etmiyorum. Ben, o derneğe ziyaret için gittim. Orada aramalarda çıkanlar beni hayrete düşürdü. Ben suçlu değilim olduğuma da inanmıyorum. Örgüt üyesi olsam Ağrı'da olurdum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tahliye ve adli kontrol kaldırma taleplerini red ederek, mahkemeye bağlanamayan bazı sanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 5 Mayıs'a erteledi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'daki 'Pkk/ydg-H' Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement