Konyalılar Festivalinde Yok Yok - Son Dakika
Güncel

Konyalılar Festivalinde Yok Yok

KONFED ile İZAN Organizasyon ve Danışmanlık Şirketinin İzmir'de ortaklaşa düzenledikleri Konya Günleri Kültür ve Sanat Festivalinde sona gelindi.

27.01.2014 14:00

Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) ile İZAN Organizasyon ve Danışmanlık Şirketinin İzmir'de ortaklaşa düzenledikleri Konya Günleri Kültür ve Sanat Festivalinde sona gelindi.

Uluslararası İzmir Fuarında (İzfaş) 30-31 Ocak/ 1-2 Şubat tarihleri arasında 1 ve 2 nolu hollerde ilki gerçekleşecek olan festivalde yok yok. Küçük yerel işletmeler ile birlikte Konya'nın dev holdingleri, kamu kurum ve kuruluşları, yüzlerce sivil toplum örgütü, vuslata hasret hemşehri toplulukları ve binlerce Anadolu insanının festivali büyük bir heyecanla beklediği bildirildi.

50 Çift ücretsiz evlenecek

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Aydoğan: "Bu festival, Karabağlar'da düzenlediğimiz organizasyondan daha büyük bir etkinlik olacak. Dört gün sürecek olan festival boyunca yöresel sanatçı konserleri, muhtelif ilçe ve üniversitelere ait Konya kaşık ekipleri, Konya Kaşıks Grup, çeşitli halk oyunları ve mehteran gösterileri, semazenler festivalin görsel zenginlikleri olacaklar. Rıza Konyalı, Niyazi Coşkun, Sami Çelik, Şefika Çopur, Nadide Sultan ve Ahmet Özhan gibi onlarca sanatçı etkinliğimize renk ve coşku katacaklar. Fuarın her köşesinde siyasi bir lider, bir bürokrat veya çok yakından tanıdığınız bir sanatçı sizinle olacak. Ayrıca görkemli bir nikahla 50 çiftin ücretsiz düğününü yapacağız.

Ressam Hikmet Çetinkaya'dan canlı performans

Uluslararası üne sahip resim sanatçımız Konya Hasanşeyh' li Hikmet ÇETİNKAYA, 30 Ocak 2014 tarihinde Festivalin ikinci (Cuma) günü canlı performans sergileyecek. İzleyicilerin önünde sohbet havasında yapacağı dört adet tabloyu çekiliş ile misafirlere hediye edecek. Medeniyetler şehri, Anadolu'muzun kültür mirası Konya' mız adına; çeşitli söyleşiler, sempozyum ve panellerle, çocuklara yönelik sosyal aktiviteler, yarışmalar ve sergilerle ziyaretçilerimize Mevlana hoşgörüsü ve ruhuyla ev sahipliği yapacağız. Sözün kısası festivalimizde yok yok. Gelin gezin görün, sevgiyi barışı ve Anadolu'yu yeniden yaşayın…" Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konyalılar Festivalinde Yok Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement