Kooperatifçilik Zirvesinde Türkiye'yi Temsil Ettiler - Son Dakika
Yerel

Kooperatifçilik Zirvesinde Türkiye'yi Temsil Ettiler

Kooperatifçilik Zirvesinde Türkiye\'yi Temsil Ettiler

10-13 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya-Belek’te ICA Uluslararası Kooperatifler Birliği ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği ev sahipliğinde Dünya Kooperatifçilik Zirvesi yapıldı.

18.11.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10-13 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya- Belek'te ICA Uluslararası Kooperatifler Birliği ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği ev sahipliğinde Dünya Kooperatifçilik Zirvesi yapıldı. Türkiye'den zirveye sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Alaşehir Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Nuray Cebeci ve asistanı katılırken, 2016 yılında Kanada'da yapılacak olan Kooperatifçilik Zirvesine de Türkiye'den sadece CBÜ Alaşehir MYO Koopertifçilik Bölümü davet edildi.

Dünyanın dört bir yanından gelen kooperatif yöneticileri, kooperatif uzmanları ve genç kooperatifçiler Antalya Belek'te gerçekleştirilen küresel konferansta buluştu. 95 ülkeden kooperatif temsilcilerinin katıldığı küresel konferansa ülkemizden sadece Celal Bayar Üniversitesi'ni temsilen Alaşehir MYO Kooperatifçilik Bölümü adına Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Nuray Cebeci ve asistanı olarak Hakan Uğur Ersoz katıldı. Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cebeci yaptığı değerlendirmede, "Biz bölüm olarak uluslararası toplantıları ve çalışmaları imkanlarımız dahilinde takip etmeye ve bizzat katılmaya çalışıyoruz. Ancak ülkemiz genelinde ve ülkemizi temsilen kooperatifçilikte çok gerideyiz. Üniversitelerin ilgili bölümlerini ve fakülteleri kooperatifçilik konusuna önem vermeye çağırıyorum. Bu konuda mücadele eden akademisyen olarak bizlerin desteğe ihtiyacı var. Bunu da belirtmek isterim. 2016 yılında Kanada'nın Quebec eyaletinde yapılacak olan Kooperatifçilik Zirvesine ülkemize temsilen davet edilen CBÜ Alaşehir MYO Kooperatifçilik bölümü şimdiden gerekli hazırlıklara başlamıştır." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kooperatifçilik Zirvesinde Türkiye'yi Temsil Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement