Koray Aydın: MHP En Ağır İmtihanları Başarıyla Vermiş, Küllerinden Yeniden Doğmuştur - Son Dakika
Güncel

Koray Aydın: MHP En Ağır İmtihanları Başarıyla Vermiş, Küllerinden Yeniden Doğmuştur

Koray Aydın: MHP En Ağır İmtihanları Başarıyla Vermiş, Küllerinden Yeniden Doğmuştur

Mhp genel başkan adaşlarından Koray Aydın, Ankara'da MHP'lilerle gerçekleştirdiği buluşmada "Dün darağaçlarından, Mamak zindanlarından, darbecilerin sıkıyönetim mahkemelerinden, velhasıl ateş çemberinden geçerek bugünlere erişen MHP ve Ülkücü Hareket, en ağır imtihanları başarıyla vermiş; birbirlerine tutunarak ayağa kalkmış ve küllerinden yeniden doğmuştur" dedi.

09.04.2016 17:46

Mhp genel başkan adaşlarından Koray Aydın, Ankara'da MHP'lilerle gerçekleştirdiği buluşmada "Dün darağaçlarından, Mamak zindanlarından, darbecilerin sıkıyönetim mahkemelerinden, velhasıl ateş çemberinden geçerek bugünlere erişen MHP ve Ülkücü Hareket, en ağır imtihanları başarıyla vermiş; birbirlerine tutunarak ayağa kalkmış ve küllerinden yeniden doğmuştur" dedi.

Genel Başkan Adayı Aydın, 'Ülkücü Gelecek ve İktidar için Büyük Ankara Buluşması' isimli toplantıya katıldı. Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda partililerle bir araya gelen Aydın, MHP'nin geleceği ve iktidar vizyonuna ilişkin projelerini açıkladı. MHP'nin mevcut yönetimine yönelik eleştirilerde bulunan Aydın, "Nasıl geldik bu günlere. Öncelikle ona bakmak lazım. Kardeşlik, ülküdaşlık hukukumuzu zedeledik. Fitne, hizip ve her türlü dedikodu günlük siyasetimiz haline geldi. Hareketi idare edenler, ülküdaşlarını cenazesinde, düğününde, iyi ve kötü gününde yalnız bıraktı. Yalnız kalmak şöyle dursun, ülkücüye, sırf farklı bir fikri var, sırf gidişattan memnun değil diye her türlü tehdit ve hakaret reva görülmedi mi? Öle yite yaşattığımız davamızın baş verip başeğmeyen yiğitleri, öptükleri o eli tabutlarında dahi göremedi. Birbirimizi sevmeyi unuttuk. İstişareyi, meşvereti, parti içi demokrasiyi rafa kaldırdık. Evlenme kararını bile MYK toplantısında oylamaya sunan rahmetli Başbuğ'un MHP'si her türlü fikir alışverişine kapalı hale geldi. Kendi fikrini üretemeyen, kendi fikrini ifade edemeyen, sadece ve sadece 'evet efendim', 'tamam efendim' demekle yetinen dar bir zümre ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"ÜLKÜCÜLER STEPNE MUAMELESİ GÖRDÜ"

Ülkücülerin kimi zaman stepne muamelesi gördüğünü savunan Aydın, "Kanunlarımız yamalı bohça haline geldi, torba yasalarda ne var onu dahi bilmiyoruz. İnsanımız Allah mahkemeye düşürmesin diye dua ediyor. Adalet duygusu zedelenmiş. Yargı, bürokrasi ve tüm devlet kurumları cemaatlerin, tarikatların mücadele alanı haline gelmiş. İktidar vekilleri kendi ağzıyla size emniyeti verdik, yargıyı verdik, daha ne istiyorsunuz diye söylenmekten çekinmez olmuş. Bu karamsar tabloda ülkücüler, kimi zaman sürgünlere muhatap oldu, kimi zaman ise stepne muamelesi gördü. Bugün bürokraside ve her türlü devlet kadrosunda, parti genel merkezimizde kalorifer kazanını ateşleyecek para dahi bulamadığımız dönemlerin. Türkeş Bey'e makam aracı bulamayıp da emanet arabalarla ile gezdirdiğimiz günlerin çok daha gerisindeyiz" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ ONARILMAZ YARALAR AÇACAK MUAMELELERE MUHATAP OLUYOR"

Koray Aydın, "Ülkemiz her geçen gün bir başka kadın cinayetiyle, tecavüz haberiyle sarsılıyor. Vakıflara, derneklere emanet edilen gençlerimiz onarılmaz yaralar açacak muamelelere muhatap oluyor. Asayiş yok oldu. Özellikle büyük şehirlerde yaşamak büyük bir cesaret ister hale geldi. Bombalar havada uçuşuyor, ülkeyi yönetenler ise laf ebeliğine devam ediyor" dedi.

"MEMLEKETİ KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ"

Çözüm süreci üzerinden hükümeti eleştiren Aydın, şöyle konuştu:

"AKP hükümeti tarafından Habur'da davul zurnayla karşılananlar. Çadır mahkemelerde yargılanıp salıverilenler, sizi rahatsız eden vali veya emniyet müdürü varsa gereğini yaparız diye arzuları sorulanlar, memleketi kan gölüne çevirdi. Açılım safsatası, bazen masada, bazen rafta dururken, her fırsatta haykırdık. 'Bu bir çözüm değil, çözülmedir' dedik. 'Bu hesap ayağınıza dolanır, teröristle müzakere olmaz' dedik. 'Bu devlet idaresidir, çadır tiyatrosu değil' dedik. Ama bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum arkadaşlar. Her dediğimizde milim şaşma olmaksızın haklı çıktık, her söylediğimiz bir fiil gerçek oldu ama maalesef ki aması var. Millet durum tespiti yaptık, öngörüde bulunduk ve haklı çıktık diye boynumuza madalya takmaz. Çözüm sorar. Plan, proje, strateji ister. En önemlisi de icraata, hizmete ve bu işi senin yapacağına inanmak ister."

"ERDOĞAN'A HALİFELİK PAYESİ VEREN HADSİZLER"

MHP Genel Başkan Adayı Aydın, "AKP hükümeti eliyle birçok değerimiz tahrip edilmiştir. AKP hükümeti birçok konuda onarılması güç tahribat yaratmıştır. Bunların hepsinin ama hepsinin üstesinden geliriz evvelallah. Fakat bu sözde Müslümanlar, bakara makaracılar, Efendimize kibir isnad eden edepsizler, Erdoğan'a halifelik payesi veren hadsizler. En çok da yüce dinimiz İslam'ı yıpratmış, en çok da samimi dindar kardeşlerimizi üzmüşlerdir. Mızrağının ucunda Kur'an olan bu zevat, yaptıkları her ahlaksızlığı, sözde fetvalarla örtmüş, hırsızlıklarını bile ganimet saymış. Türk'ün samimi Müslümanlığını sahte muhafazakarlıklarıyla lekelemişlerdir" dedi.

"MHP KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMUŞTUR"

MHP'nin küllerinden yeniden doğduğunu aktaran Aydın, 'gönül seferberliği' başlatma çağrısı yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün darağaçlarından, Mamak zindanlarından, darbecilerin sıkıyönetim mahkemelerinden, velhasıl ateş çemberinden geçerek bugünlere erişen MHP ve Ülkücü Hareket, en ağır imtihanları başarıyla vermiş; birbirlerine tutunarak ayağa kalkmış ve küllerinden yeniden doğmuştur. Bu gerçekten hareketle, zaman, yolu bir kez bile olsa Milliyetçi Hareket Partisi'nden geçmiş herkesi samimiyetle kucaklama ve yeniden 'gönül seferberliği' başlatma zamanıdır. Zaman, koltuklarımızda oturmadan, durmadan, yorulmadan ve üşenmeden, şehir şehir, kaza kaza, köy köy, kapı kapı dolaşmak ve aziz milletimize davamızı anlatma zamanıdır. Zaman elbirliği, güçbirliği ve gönül birliği içinde MHP ve Ülkücü Hareket'i ayağa kaldırma ve şahlandırma zamanıdır. Zaman, 'ülküde birlik ve ülkede birlik' zamanıdır"

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koray Aydın: MHP En Ağır İmtihanları Başarıyla Vermiş, Küllerinden Yeniden Doğmuştur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement