Kosgep'ten Btso'ya Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Kosgep'ten Btso'ya Teşekkür Ziyareti

Kosgep\'ten Btso\'ya Teşekkür Ziyareti

KOSGEP Bitlis Müdürlüğü tarafından kentin kalkınma ve ticaret hamlelerinde katkılarından dolayı Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

22.07.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOSGEP Bitlis Müdürlüğü tarafından kentin kalkınma ve ticaret hamlelerinde katkılarından dolayı Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

Uzun zamandır Bitlis'e kurulması beklenilen ve çeşitli sorunlar nedeni ile kurulamayan KOSGEP Müdürlüğü hizmete başladı. Kendi şahsına ait binayı hibe eden Bitlis TSO Başkanı Davut Tezcan'ı makamında ziyaret eden KOSGEP İl Müdürü Cevat Kaya, teşekkür plaketi takdim etti.

Gerçekleştiren ziyaret sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan BTSO Başkanı Tezcan, bu süreç içerisinde daha çok çalışıp Bitlis'in kalkınması ve ticaret hacminin yükselmesi için ortak mücadele verilmesi gerektiğini söyledi. Tezcan, "KOSGEP Müdürlüğü'nün Bitlis'te kurulması için bakanlıkla defalarca temas kurduk. Gerekli kurumlara gidip bina istedik. Bina olmadığı için şube açmıyorlardı. Kendime ait binamdan KOSGEP'e yer verdim. Bu arada ödenekleri olmadığı için elektrik, su, yakıt gibi ödemelerini de karşıladım. Tabi bunları karşıladığımız zaman müdürlüğümüz burada kuruldu. Kurulduktan sonra bir müdür atandı. Bir süre sonra tekrar görevden alındı. Bu süreç içerisinde KOSGEP Bitlis'te faaliyet gösteremediği için esnaflarımız Van ve Siirt illerine gidiyorlardı. Yeni müdürümüz atandıktan sonra diğer illerde yapılan faaliyetlerin aynısına dahil olmaya başladık. Valilik bir bina tahsisi yaptı. Bütün bu sorunlar hal olduktan sonra burada görev yapan bütün kurumlar ile bir araya gelip Bitlis'in nasıl kalkınacağını ve ekonomik hacminin nasıl yükselebileceği hakkında çalışmalar yapacağız. İnsanların Bitlis'te göç etmelerinin önüne nasıl geçebiliriz. Bunları tartışıp istihdam alanları yapabilmek için koordineli bir şekilde çalışmamız gerekiyor" dedi.

Tezcan, Türkiye'de milli iradeye yapılan darbe girişimini kabul etmediklerini ve karşısında olduklarını belirterek, "Biz bundan sonra daha çok çalışmanın gerektiğine inanıyoruz. Hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız. Bundan sonra devletin gönderdiği ödenekleri insanların hizmetine en iyi şekilde sunmalıyız. Çünkü bu dar alanda geçen süreç içerisinde ülkenin refahı için en iyi şekilde hizmet vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

KOSGEP Bitlis Şube Müdürü Cevat Kaya ise, 2016 yılının başlarında KOSGEP İl Müdürlüğünün kurulma aşaması sırasında ciddi bir bina sıkıntısının olduğunu, BTSO'nun konu hakkında fazlası ile destek olduğunu söyledi. Kaya, "Başkanımız bize kendi şahsına ait binasını karşılık beklemeden hibe etti. O dönemde herhangi bir bütçemiz yoktu. Bu şekilde bu yola başladık. Van iline gitmek zorunda kalan ve bundan rahatsız olan esnafımız bize alışmasını sağladık. Kısa zaman içerisinde 60'a yakın girişimcilik projesini destekledik. 6 tane KOBİ projemiz desteklendi. Bu da Bitlis'e yaklaşık 2 milyon liralık bir yatırım oldu. 93 kişiye istihdam alanı oluşturuldu. Bu aşamada odamız hep yanımızda oldu. Bugün artık valiliğimiz tarafından tahsis edilen binamızda hizmet veriyoruz. Halkın her türlü mali, iş kurma ve ekonomik taleplerine cevap vermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosgep'ten Btso'ya Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement