KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması - Son Dakika
Güncel

KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük soruşturmasının ve açılan davaların etkin şekilde yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Bunun birkaç kişi üzerinden değil, bu örgütlü yapının ortaya çıkarılması şeklinde yapılması gerekir" dedi.

16.04.2015 15:41

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük soruşturmasının ve açılan davaların etkin şekilde yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Bunun birkaç kişi üzerinden değil, bu örgütlü yapının ortaya çıkarılması şeklinde yapılması gerekir" dedi.

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KPSS'de yaşananların kamuoyu vicdanını yaraladığını ifade ederek, bu tür sınavların şeffaflık üzerinden yürümesinin önemine işaret etti.

Bu tür sınavların devlete güvenin en çok test edildiği yer olduğunu vurgulayan Sarı, bu bakımdan burada oluşacak bir zafiyetin devletin güvenirliğini, tarafsızlık ve şeffaflığını sarsacağını kaydetti.

Sarı, söz konusu sınavın vatandaşlar arasında eşitiliği ve tarafsızlığı sağlamak için uygulandığını anlatarak, ÖSYM sınavlarının tamamı için bunun geçerli olduğunu aktardı.

Soruşturmaya konu 2010 KPSS'nin çok ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Sarı, sınavın toplumda vicdanları yaraladığını vurguladı. Sarı, kopya olayının ortaya çıkmasının bir infiale neden olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunun hukuki olarak tasvip edilmesi mümkün değildir. Sınavların iptal edilmiş olması önemli. Aynı çevreden ve civardan birbiriyle iletişim halinde olan kişilerin hatta eşlerin aynı puanları aldığı görüldü. Bu bakımdan bunun telafisi adına yeni bir sınav düşünülebilir mi, bunu bilmiyoruz. Bu idarenin alacağı karardır. Fiili bakımdan bunun uygulanıp uygulanmayacağı idarenin kararıdır. Vicdanları rahatsız eden diğer tarafı var ki, o da suçluluların cezalandırılmasıdır. Bunun için yapılması gereken şey; ceza soruşturmalarının ve açılan davaların etkin şekilde yürütülmesi gerekir. Bunun birkaç kişi üzerinden değil, bu örgütlü yapının ortaya çıkarılması şeklinde yapılması gerekir. Bunlar yapılırsa kamu vicdanının tatmin olacağını düşünüyorum."

"Sürecin takipçisi olacağız"

Sınavın iptalinden sonra idarenin yeni bir karar alması gerektiğini belirten Sarı, yeni bir sınav açılması konusunda dilekçeler verilebileceğini söyledi. Sarı, yeni bir sınavın yapılmasının zorunlu olduğunu anlatarak, Hukukçular Derneği olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, "Dernek olarak Türkiye'nin bu tür meselelerinde taraf olarak bulunduk. Öncelikli olarak basın açıklaması yaparak, 'Bu sürecin kabul edilemez olduğunu, şeffaflık ve tarafsızlık ilkesine gölge düşürdüğünü' belirttik. Buna ilişkin savcılıklar tarafından yapılan takibatların takipçisiyiz. Dernek olarak meselenin hukuki boyutunun takipçisi olacağız. Bundan sonraki davaların zafiyete uğramaması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizi ilan ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bilişimci: 2010 da 91 net le memurluktan 80 puan, 81 netle eğitimden 77 puan aldım. eee ne oldu 0, 6 puan farkla öğretmenliği, 0, 7 puan farkla memurluğu kaçırdım=hakkım olanı çaldılar. 91 net ile en az 85 puan gelmesi gerekirken kopyacılar yüzünden soruların zorluk derecesi düştüğü için 80 puan aldık. bu net ile 2010 kasımda atanırdım ve o günden beri ortalama en az 2500tl maaş alacağımı göz önünde bulundurursak 4 yılda en az 120000tl kazanmış olacaktım. hakkım olan bu parayı yiyen haramzade haramzıkkım olsun sana. ahirette görüşürüz ben hakkımı helal etmeden cennete giremeyeceksin. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement