KPSS'deki Hakkını Mahkemede Arayacak - Son Dakika
Yerel

KPSS'deki Hakkını Mahkemede Arayacak

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan İngilizce öğretmeni Sonay Arslan, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) 93 puan aldığını, "Eğitim Bilimleri Testi" iptal edilip yenilenince puanının 79'a düştüğünü ve Mardin'e atandığını belirterek, bu sınavla ilgili yargı aşamasında emsal kararlar çıktığında sorumlular aleyhine dava açacağını söyledi.

03.05.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAFER ÖZUĞUR - Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan İngilizce öğretmeni Sonay Arslan, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) 93 puan aldığını, "Eğitim Bilimleri Testi" iptal edilip yenilenince puanının 79'a düştüğünü ve Mardin'e atandığını belirterek, bu sınavla ilgili yargı aşamasında emsal kararlar çıktığında sorumlular aleyhine dava açacağını söyledi.

Gölpazarı İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve İngilizce öğretmeni Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Temmuz 2010'daki KPSS'ye Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi'nde girdiğini ve 93 puan aldığını belirtti.

"Eğitim Bilimleri Testi" iptal edildikten sonra yenilenen bu sınavla puanının 79'a düştüğünü dile getiren Arslan, Mardin'in Midyat ilçesi Sarıköy Ortaokuluna İngilizce öğretmeni olarak atandığını ifade etti.

Arslan, şu anki okulunda görevine 2013'te başladığı bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"2010'da aldığım puanla normalde İç Anadolu Bölgesi'nde bir okula atanabilecek durumdayken sorular çalındığı için Güneydoğu'da çalışmak zorunda kaldım. Güneydoğu'da köy öğretmeni oldum. KPSS'de atanabilmek için günde 16 saat ders çalıştım ve piyasada bulunan tüm test sorularını çözdüm. Günde bin 600 soru çözüyordum. Buna rağmen Güneydoğu'nun köylerinin birinde çalıştım. İç Anadolu'da bir köye gidebilirdim ama aileme bin 400 kilometre uzakta bir yere atanmak zorunda kaldım; sorular çalındığı için. Çaldıkları için onların yüzünden sıralamam geriledi ve 79 puanla atandım."

"Hakkımı helal etmiyorum"

Sınava şaibe karıştıranlara hakkını helal etmediğini vurgulayan Arslan, birilerinin hiç hak etmediği halde daha iyi derece yaparak atandığını anlattı.

O dönem yapılan sınavların yargıya taşındığını hatırlatan Arslan, "Dava sonuçları ortaya çıktığı, emsal davalar oluştuğu zaman hakkımı aramak için dava açacağım. 5 yıllık öğretmenim, hakkımı helal etmiyorum. Yaşadıklarımı ben bilirim" ifadesini kullandı.

Arslan, bir yılını sadece KPSS'de yüksek puan alıp atanabilmek için sosyal hayattan uzak, soru çözerek geçirdiğini bildirdi. Hep ders çalıştığını, dershaneye gittiğini söyleyen Arslan, "Dışarı çıkayım da bir kahve içeyim bile demedim. Onların yüzünden çok uzağa atanmak zorunda kaldım. Türkiye'de derece yaptılar, öne geldiler, ikinci sınavda çok başarılı olmama rağmen onlar yüzünden geride kaldım" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KPSS'deki Hakkını Mahkemede Arayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement