Kto'da Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kto'da Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı

Kto\'da Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı

Konya Ticaret Odası (KTO)’nın düzenlediği meslek komiteleri istişare toplantılarının 15’incisi tarım makineleri sektörü ile gerçekleştirildi.

11.06.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Ticaret Odası (KTO)'nın düzenlediği meslek komiteleri istişare toplantılarının 15'incisi tarım makineleri sektörü ile gerçekleştirildi.

34. Tarım Makineleri İmalatçıları Meslek Komitesi'nin istişare toplantısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, TARMAKBİR Başkanı Şenol Ünal, KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Teknokent Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, KONTARKÜM Başkanı Mehmet Çalmaz, 34. Meslek Komitesi üyeleri ve komiteye bağlı sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İstişare toplantısında konuşmasına Diyarbakır Lice'de meydana gelen hain bayrak saldırısını kınayarak başlayan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, açılım süreci ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde böyle bir provakasyondan dolayı ülke olarak büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek olayın sorumlularının en kısa sürede millete hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Öztürk, Konya'nın ihracat artış hızını yakalamasında lokomotif sektörün tarım makineleri sektörü olduğunu vurgulayarak "Tarım makineleri sektörü geçmişte Konya'nın sanayileşmesinde öncü rol üstlenmiştir. Türkiye'nin tarım makineleri ihracatında Konya ilk sıradadır. Sektörümüzün daha da büyümesi için Konya Ticaret Odası olarak gayretli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konya'ya kazandırdığımız Türkiye'nin en büyük üçüncü fuar alanında tarım makineleri sektörümüzün fuarını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl yaşanan çadır kazası neticesinde ertelenen tarım fuarının ardından sektör temsilcilerimiz, 2014 yılı fuarında bu kazanın telafi edilerek Türkiye'nin en büyük tarım fuarının Konya'da düzenlenmeye devam etmesi için biz söz verdiler. Bu fuarda bu sözlerine yerine getirerek 86 bin metrekare alanda fuarımızı tamamladık. Sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.

34 Meslek Komitesi adına konuşan Meclis Üyesi Ahmet Özer de, "Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz tarım fuarının ardından sektör temsilcileri olarak istişare toplantımızı da bir araya geldik. Bu vesile ile büyük bir fedakarlıkla yeni Fuar Merkezi'ni Konya'ya kazandıran ve Konya Tarım Fuarı'nın gerçekleştirilmesinde büyük pay sahibi olan Konya Ticaret Odası yönetimine teşekkür ediyoruz. İstişare toplantımızda sektörümüzün sorunlarını talep ve önerilerimizi oda yönetimine ileteceğiz. Sektörümüzün daha da büyümesi için ortak bir çalışma yapacağız. Ayrıca komiteye bağlı üyelerimiz bize www.kto34.com internet adresimizden ulaşarak sorun ve taleplerini iletebilirler" dedi.

Konuşmaların ardından Tarmakbir Başkanı Şenol Ünal, Kontarküm Başkanı Merhmet Çalmaz, KSO 22. Meslek Komitesi'nden Celalettin Kanat, KTO 34. Meslek Komitesi'nden Bülent Duman, yeni fuar merkezinin tamamlanmasında ve Konya Tarım Fuarı'nın gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı KTO Başkanı Selçuk Öztürk'e teşekkür ederek hediye takdim etti.

Sektör temsilcileri de Türkiye'nin en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı'nın dünyada ilk sıralara gelmesi için görüş ve önerilerini iletti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto'da Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement