Küçük Kız Hakkında Korkunç İddia - Son Dakika
Güncel

Küçük Kız Hakkında Korkunç İddia

Küçük Kız Hakkında Korkunç İddia

Ağabeyinden 4 ay önce kaybolan 13 yaşındaki 7 sınıf öğrencisi olan kız kardeşi F. ile ilgili korkunç iddialar. M.T. kız kardeşi hakkında tecavüz edildiği yönünde her gün telefon ihbarları ve tehditleri aldıklarını belirtti.

11.10.2016 10:38

Siverek'in Hayriye Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuklu T. ailesinin, 4 ay önce mevsimlik tarım işçisi olarak gittiği Erzurum'un Hınıs ilçesinde 13 yaşındaki 7'nci sınıf öğrencisi olan kızları F. T. kayıplara karıştı. Aile kızlarının, hem Siverek'te hem de mevsimlik işçi olarak kaldıkları çadırda komşuları olan 24 yaşındaki A. K. tarafından kaçırıldığına inanıyor. Polis bu yönde bir bulguya ulaşamazken, küçük kızın ağabeyi M.T., kardeşini kaçıran A. K.'nın Diyarbakır'da yaşadığını ve bir imamın da kardeşinin olayına şahit olduğunu söyledi.

M.T.: İMAM ŞAHİTTİR
Kaçırılma olayının yaşandığı gün kardeşi ve kardeşini kaçırdığını ileri sürdüğü aile ile birlikte köylere çarşaf satmaya gittiğini belirten M.T., Hınıs'a tarım işçisi olarak gittiklerini ancak yağmurlu günlerde köylerde çarşaf sattıklarını anlattı. M.T., "Kardeşimi kaçıranlar bizim komşumuzdu. İş için gittiğimiz Diyarbakır'da çadırlarımız yan yanaydı. Birlikte Hınıs'a tarım işçisi olarak gittik. Kardeşimi kaçıran A., ablası, ben ve kardeşim köylere dağıldık. A. bu esnada araç ile kardeşimin bulunduğu köye gidip onu kaçırıyor. Halil Çavuş köyü imamı da kardeşimin araca bindirildiğine şahit. Önce onları aradım bulamayınca gece saat 24.00'da karakola gittim." diye konuştu.

'ŞİKAYETTEN VAZGEÇMEM İÇİN ANNEMLE TEHDİT EDİYORLAR'
Olaydan sonra defalarca A. K.'yı aradıklarını dile getiren ağabey M.T., kardeşinin kaçırıldığını kabul eden K. Ailesi'nin kendisini tehdit ettiğini söyledi. Ağabey M.T., "Kardeşime muta nikâhı kıydıklarını duyduk. Nikâhı kıyan imamı tanıyoruz. Aile sürekli onların peşini bırakmamız için bize para teklif ediyor. Şikâyetten vazgeçmem için bu sefer de annemi kaçıracaklarını söyleyerek tehdit ettiler. Kardeşim daha çocuk kim bilir ne şartlar altında şuan" diyerek endişesini dile getirdi.

'DEVLET ÖNLEM ALMAZSA HERKES KADIN KAÇIRACAK'
Kardeşini kaçıran şahsın Diyarbakır'da yaşadığını kaydeden M.T., Diyarbakır Savcılığı'na da başvuruda bulunduğunu ve ısrarı sonucu A.K. hakkında yakalama kararının çıkarıldığını ifade etti. Kardeşinin büyüyünce öğretmen olmak istediğini hatırlayan M.T., şunları kaydetti: "Kardeşimin hayali öğretmen olmaktı. Onu hayallerinden alıkoydular. Devlet gerekeni yapmazsa herkes sokakta bulduğu kadını alıkoyacak. Biz yaşadık başkası yaşasın istemiyoruz. O daha çocuktu. Yanında nüfus cüzdanını taşıyamayacak kadar küçüktü."

'KARDEŞİME TECAVÜZ EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİLER'
Kardeşi ile ilgili aldığı her ihbarın peşine düştüğünü ifade eden M.T., "Emniyetin bana tek dediği 'gerekeni yapacağız' ama 4 ay oldu. Ölü mü, sağ mı bilmiyoruz. Ailenin ifadesinin alındığı söyleniyor. İfadesi alındıysa o gün kardeşimle birlikte A.'nın ablası S. de vardı neden onu gözaltına almıyorlar. A.'nın babası beni aradı ve bana aynı aileden 3 kişinin kardeşime tecavüz ettiğini söyledi. Sürekli kardeşime tecavüz edildiğine yönelik telefonlar alıyoruz onlardan" şeklinde konuştu.
Kardeşinin günlerce tarlalarda çamur içinde çalıştığını söyleyen M.T., "Dizine kadar çamura batıyordu, yine de çalışıyordu. Benden ona altın küpe almamı istedi. İşlerimiz biterse alacaktım ama kısmet olmadı. Ben sadece kardeşimi istiyorum" diyerek sonuna kadar olayın peşinden gideceğini dile getirdi.

ANNE B. T.: ÇOCUKTU KOYNUMDA UYURDU
Anne B.T., kızına banyoyu kendisinin yaptırdığını, saçlarını ördüğünü ve okula öyle yolculadığını gözü yaşlı bir şekilde anlatarak, 4 aydır gözüne uyku girmediğini dile getirdi. Anne B.T., "Okuldan arkadaşları gelip onu soruyor. Kaçırıldığına inanmıyorlar. Defterinin kaleminin boynu bükük kaldı. Abisi ona 8'inci sınıf için okul üniforması aldı. Bir gün dahi giyemedi kızım. Kızıma şeker versen kandırırsın. Tek isteğim ona kavuşmak" dedi.

BABA H. T.: CEZA ALMAYINCA CESARET ALDILAR
Bir tabak bulgur için her yıl başka memleketlerde çalıştıklarını vurgulayan baba H.T. de, şunları aktardı: "4 ay oldu A. K. kızımı kaçırmış. Onu sattılar mı? Ölü mü, sağ mı? Bilemiyoruz. Ben kızımı istiyorum. Okuyup öğretmen olmak istiyordu. 3 kızımı okutamadım, bu en küçükleriydi. Okusun dedim. Kızım kimsenin eşi olamaz o daha çocuk. Hükümet gerekeni yapsın artık. Bu aile zor kullanarak daha önce de bir kadını kaçırdılar. Yine geçen yıl birini öldürdüler. Ceza almayınca cesaret aldılar." (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Küçük Kız Hakkında Korkunç İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement