Kulp'taki Yangının Büyüklüğü Gün Ağarınca Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kulp'taki Yangının Büyüklüğü Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Kulp\'taki Yangının Büyüklüğü Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde çıkan ve binlerce dönümlük ormanlık alanı küle çeviren yangın, sabah saatlerinde güçlükle söndürüldü.

20.07.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde çıkan ve binlerce dönümlük ormanlık alanı küle çeviren yangın, sabah saatlerinde güçlükle söndürüldü. Yangının bilançosu, gün ağarınca ortaya çıktı.

Kulp ilçesine bağlı Barın ile Goderne köyleri yakınlarında dün çıkan yangın, Kulp, Hazro, Silvan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle bu sabaha karşı söndürüldü. Kulp Belediye Eşbaşkanı Sadiye Süer Baran, bölgedeki büyük yangının dün akşam saatlerinde çıktığını, Diyarbakır'dan gelen itfaiye ekiplerinin desteğiyle sabaha karşı kontrol altına alınarak, söndürüldüğünü ifade etti. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra ilçe ve ilçeye bağlı köylerde ki halk da sabaha kadar yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Dün akşam saatlerinde Barın köyüne gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, "Kulp'un Barın köyünde halkın emek gücüyle yangın kontrol altına alındı fakat büyük bir alan yok oldu, yüreğim yanıyor" dedi.

HER ŞEY YOK OLDU

Barın köyünün ormanlık alanın 5 bin dönüme yakın kısmı küle dönerken, yeşil alanların yerine arazinin simsiyah küller kaplandığı görüldü. Yangında, köylülerin bağları ve meyve bahçeleri yandı, yılan, kertenkele, kaplumbağa, çekirge gibi binlerce canlı da telef oldu.

Barın köylülerinden Hacı Baran, "Köyümüz ormanlık alanla kaplıdır. Yangından dolayı meşe ağaçlarımızın kül olmasıyla birlikte, bizlere ait bağlarımız ile armut, badem, incir ağaçlarımız da ormanlık alanı içindeydi ve bu yangından dolayı ciddi anlamda zarar gördük hatta bazı köylülerin bağları kül olurken sadece bana ait yedi dönümlük bağım da kullanılmaz hale geldi" diye konuştu.

Barın köylülerinden Ömer Şahin ise, "Kulp Belediyesi, Hazro Belediyesi, Silvan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ile iş makineleri geldi ancak yangın bölgesi engebeli ve dağlık bir yapıya sahip olduğu için çok yerde iş yapamadı. Vatandaşlar yangın söndürme aracı meşe ağaçların dalları, oraklarla yangını söndürmeye çalıştık. Kendi imkanlarımızla yangına müdahale edip kontrol altına aldık ancak alıncaya karda ormanlık alan kül oldu" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kulp'taki Yangının Büyüklüğü Gün Ağarınca Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement