Kulu'da Yeşil Cami İnşaatı Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kulu'da Yeşil Cami İnşaatı Devam Ediyor

Kulu\'da Yeşil Cami İnşaatı Devam Ediyor

Konya’nın Kulu ilçesinde, Yeşil Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Yeşil Cami inşaatının yapım çalışmaları sürüyor.

08.09.2014 13:53

Konya'nın Kulu ilçesinde, Yeşil Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Yeşil Cami inşaatının yapım çalışmaları sürüyor.

İnşaatına 12 Haziran 2013 tarihinde başlanan caminin 2014 yılı Ramazan ayına ibadete açılması planlanmış, ancak maddi yetersizlikten dolayı cami inşaatına bir süre ara verilmişti.

Dernek Başkanı Eyyup Ünlü, vatandaşların yardımlarıyla bugün cami inşaatının son kat betonunun atıldığını belirtti. Ünlü, caminin bin 190 metrekare büyüklüğünde, 51 metre yüksekliğinde 4 minareli, 27,5 metre kubbe yüksekliğinin olacağını ve içinde taziye evi, Kur'an kursu, kütüphane, morg, gasil hane, abdesthane, şadırvan, çocuk parkı, tuvalet ve cenaze aracı garajının da olacağını söyledi.

İnşaatı devam eden camide yaklaşık 3 bin kişinin aynı anda ibadet edeceğini, cami zemin katında seminerler, toplantılar, dini günler ve sünnet törenlerinde de hizmet vereceğini belirten Ünlü, Kulu halkının daha duyarlı olarak bir an önce cami inşaatının tamamlanarak hizmet vermeye başlaması için yardımlarını beklediklerini ifade etti. Ünlü, "Yardım eden ve edecek olan tüm yardımsever vatandaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun, yardımlarını kabul etsin" dedi.

Ünlü, cami minarelerini yaptırmak isteyen yardım sever Kululu halkın sponsor olmalarını da arzu ettiklerini kaydetti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulu'da Yeşil Cami İnşaatı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement