Başkan Saatcı'dan Plaj Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Başkan Saatcı'dan Plaj Tepkisi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ilçedeki Kumburnu ile Belcekız plajlarının ihaleyle özel bir şirkete verilmesine tepki gösterdi.

26.06.2014 20:44  Güncelleme: 11:28

Muğla Valiliği'ne bağlı Muğla El Sanatları Limited Şirketi tarafından işletilen ve 21 Mart'ta sözleşmesi sona eren Kumburnu ve Belcekız plajlarının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları ile turizm sektörü temsilcileri Fethiye Belediyesi öncülüğünde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Saatcı, haksız bir uygulamaya karşı hukuk arayışı içinde olduklarını söyledi.

Plajlar konusunda çifte standart uygulandığını savunan Saatcı, "Bu değerler bize aittir. Gelirlerini de bizim kullanmamız gerekir. Adrese teslim ihalelerle bu işlerin yürüyemeyeceği herkes tarafından bilinmelidir. Türkiye'nin tanıtım objesi, kaşıkçı elması olan Ölüdenizimizin birçok altyapı ve üstyapı problemi var. Bu değerlerimizden elde edeceğimiz gelirin bu problemlerin çözümünde kullanılması gerekirken gösterilen yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

Saatcı, sezonda çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Saklıkent Kanyonu'nun Seydikemer Belediyesi'ne verildiğini hatırlatarak, Seydikemer'e gösterilen yaklaşımın Fethiye'den esirgendiğini dile getirdi.

Ölüdeniz Platformu olarak pazar günü Kumburnu Plajı önünde eylem yapacaklarını duyuran Saatcı, Fethiye halkını kendi malına sahip çıkmaya davet etti.

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten ise bir çok konuda eksiği bulunan Ölüdeniz'in plajlardan elde edilecek gelirle sorunlarının çözülebileceğini, başlatılan bu mücadeleyi sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini belirtti.

Başkan Saatcı\'dan Plaj Tepkisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Saatcı'dan Plaj Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement