Kuraklık, Su Altında Kalan Köyleri Gün Yüzüne Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Kuraklık, Su Altında Kalan Köyleri Gün Yüzüne Çıkardı

Kuraklık, Su Altında Kalan Köyleri Gün Yüzüne Çıkardı

Kayseri'deki Yamula Barajı'nda su seviyesinin düşmesiyle, baraj gölündeki eski bazı yerleşimler ve köy mezarlığı ortaya çıktı.

30.04.2014 12:44  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış ve bahar aylarında önceki yıllara oranla metrekareye daha az yağış düşen ve kurak bir kış geçiren Kayseri'de barajlardaki doluluk oranı azaldı.

Türkiye genelinde yaşanan kuraklığın barajlarda ve tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkisi Kayseri'de de kendisini hissettirmeye başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, kaynak suları ile beslenen Sarımsaklı Barajı hariç diğer barajlarda ciddi su sıkıntısı yaşanıyor. 

Elektrik üretimi yapılan  Yamula Barajı'nda doluluk oranı yüzde 60'a gerilerken, sulama amaçlı kullanılan Bahçecik ve Sarıoğlan barajlarında ise bu rakam yüzde 40'lara kadar düştü.

Yemliha Mahallesi yakınlarında  Kızılırmak üzerinde kurulan olan Yamula Barajı'nda suların çekilmesiyle su altındaki yerleşimler de ortaya çıkmaya başladı.

Baraj gölünün suları altında kalan Taşan köyünün eski taş evleri, iki katlı camisi ve köy mezarlığı su seviyesinin düşmesiyle gün yüzüne çıktı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuraklık, Su Altında Kalan Köyleri Gün Yüzüne Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement