Kurban Bayramı Yurt Dışı Turları 777 Avrodan Başlıyor" - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı Yurt Dışı Turları 777 Avrodan Başlıyor"

Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, Kurban Bayramı yurt dışı turlarının 777 avrodan başladığını belirterek, Şu ana kadar tatilcilerin en çok Amerika'yı tercih ettiğini kaydetti.

02.09.2015 16:48

Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, Kurban Bayramı yurt dışı turlarının 777 avrodan başladığını belirterek, Şu ana kadar tatilcilerin en çok Amerika'yı tercih ettiğini kaydetti.

Temeller, yaptığı yazılı açıklamayla Kurban Bayramı tatil alternatiflerini ve rezervasyonlardaki son durumu değerlendirdi.

Söz konusu dönemde yurt içi ve yurt dışı bölgelerini kapsayan tatil alternatifleri sunmaya devam ettiklerini belirten Temeller, özel kampanyalarla tatillerini avantajlı hale getirdikleri Setur misafirlerinin bayram tatiline ilgisinin yoğun olduğunu bildirdi.

Yurt içi ve yurt dışı turlara çıkmak isteyenlerin hızlı hareket etmesinde yarar olacağının altını çizen Temeller, Kurban Bayramı dönemi için yurt dışı turlarda 19 Haziran'a kadar yakın destinasyonlarda kişi başı 25 avro, uzak destinasyonlarda ise 50 avro indirim uyguladıklarını aktardı.

Temeller, Amerika turlarında ise indirim miktarının kişi başı 50 dolar olduğunu belirterek, bunun yanı sıra 'Setur acentelerinden ve "www.setur.com.tr"den 30 Eylül'e kadar tek seferde yapılacak 2.500 lira ve üzeri yurt içi otel/tur rezervasyonlarında 100 liralık, 3.500 lira ve üzeri yurt dışı tur/gemi rezervasyonlarında 150 liralık puan verildiğini anlattı.

"Tatilciler çabuk karar versin"

Yurt dışı turları fiyat aralığının 777 ile 3.947 avro arasında değiştiğini dile getiren Temeller, şu ifadeleri kullandı:

"Bayram döneminde tatilcilerin ilk tercihinin Amerika turları olduğunu gördük. Doğu Amerika, Batı Amerika ve Güney Amerika programları oldukça revaçtaydı. Bunların yanı sıra Japonya, Hindistan, Güney Afrika, Viktorya Şelaleleri turları da talep gören diğer programlarımız arasında yer alıyor. Avrupa kıtasında ise Londra, Barcelona, Nice, Milano, Viyana, Prag, Basel, Zürih, Münih, Salzburg, Endülüs ve Barcelona& Madrid turlarımız yoğun ilgi gördü.

Kurban Bayramı tatilini yurt dışında değerlendirmek isteyenler için Japonya, Hindistan, Güney Amerika, Güney Afrika, Viktorya Şelaleleri, İspanya, İtalya, Orta Avrupa destinasyonlarını öneriyorum. Bayram dönemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar vize süreci ve tur kontenjanlarının kısa sürede dolması. Konsolosluklar yoğunluktan dolayı bayram dönemi vize başvurularının kabullerini erkenden kapatabiliyor. Tur kontenjanlarının ise gelen yoğun taleplerden dolayı erkenden dolması ve uçakların yoğunluğundan ek kontenjan alımlarının kolay yapılamaması sebebiyle tatilcilerin çabuk karar vermesinde fayda var."

Çocuklu ailelere öneriler

Bayram döneminde Alanya'dan Assos'a kadar bütün sahillerin güneşli olmasını beklediklerini belirten Temeller, çocuklu ailelere Akdeniz'in büyük tatil köylerini, çocuksuz aileler ve gençler için ise Ege ve Kıbrıs otellerini tavsiye ettiklerini aktardı.

Bayramın yılın en güzel dönemine denk gelmesiyle Yunan Adaları, Akdeniz, Ege ve Adriyatik programlarına ilginin yoğun olduğu bilgisini veren temeller, Avrupa nehir turlarının da çok tercih edildiğini, gemi turlarına katılmak isteyenlerin vize için bir an önce başvuru yapması gerektiğini bildirdi.

Temeller, "Farklı bir doğa ve kültür deneyimi yaşamak isteyen ve damak zevkine düşkün olan misafirlerimize Kanada ve New England turunu tavsiye ediyoruz. Yurt dışı turlarında birden fazla vize gereken noktalar olabilir. Konsolosluklarda yaşanabilecek yoğunlukları göz önünde bulundurarak vize işlemleri son dakikaya bırakılmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı Yurt Dışı Turları 777 Avrodan Başlıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement