'Kürdistan' Bayrağı İçin Kampanya Başlattılar - Son Dakika
Güncel

'Kürdistan' Bayrağı İçin Kampanya Başlattılar

\'Kürdistan\' Bayrağı İçin Kampanya Başlattılar

Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği, polis tarafından kaldırılan 'Kürdistan' bayraklarının tüm balkonlara asılması için sosyal medyada kampanya başlattı.

19.11.2014 15:55  Güncelleme: 16:13

Diyarbakır'da kuruluş dilekçesini verip tabelasını asan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği, sosyal medya üzerinden balkonlara Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin de kullandığı 'Kürdistan' bayrağı asılması için kampanya başlattığını açıkladı.

Diyarbakır'da Türkiye Kürdistan Demokrat Parti (TKDP) ile Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği tarafından asılan 'Kürdistan' bayrakları polis tarafından kaldırıldı. Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği ise, çatıya çıkan polisler tarafından kaldırılan büyük bayrak yerine bu kez bürolarının bütün pencerelerine 'Kürdistan' bayrağı astı.

"KÜRDİSTAN BAYRAĞI OMUZLARIMIZDAN İNMEDİ"

Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği tarafından yapılan açıklamada, devletleşmenin ulus olmaktan kaynaklı doğal hakları olduğu ileri sürülerek, astıkları 'Kürdistan' bayrağının da bağımsızlıklarının sembolü olduğu dile getirildi. Dernek tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Biz Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği olarak, siyaset sahnesine çıktığımız ilk günden bu güne dek bağımsızlık istemiyle hareket ettik ve hiçbir zaman Kürdistan bayrağı omuzlarımızdan inmedi. Bizden, derneğimizin balkonundaki Kürdistan bayrağını kaldırmamızı istediler. Ama böyle bir istemi kabul etmemiz elbette mümkün değildir. Bunun üzerine polisler dün sabah erken saatlerde, dernekte hiçbir arkadaşımızın bulunmadığı bir vakit, çatıya çıkarak, bizim bilgimiz dışında balkondaki bayrağı indirmişler. Biz de buna karşılık olarak, kaldırılan bir bayrağın yerine altı tane yeni bayrak astık. Çağrımız tüm Kürt halkına. Kürdistan bayrağına yapılan bu kirli saldırı karşısında sessiz kalmayın. İsteğimiz odur ki, herkes evinin balkonunda, penceresinde Kürdistan bayrağı dalgalandırsın. Bayrağı olmayanlar derneklerimizden bayrak temin edebilir."

"TÜM HALKIMIZIN SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Derneğin örgütlenme sorumlusu Roger Çağer ise 'Kürdistan' bayrağı kampanyasını polise tepki olarak başlattıklarını belirterek, "Kürdistan bayrağının kanun dışı ve bizden habersiz olarak kaldırılmasına tepki olarak bütün Kürtleri bu bayrağa sahiplenmeye çağırdık. Biz bir ulusuz ve bu topraklar üzerinde bir geçmişimiz var. Kürdistan'ın bağımsızlığını isteyen bir hareketiz. Tüm halkımızın bu bayrağa sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kürdistan' Bayrağı İçin Kampanya Başlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • TÜRK: TÜRK BAYRAĞININ ASALETİ KARŞISINDA, HANGİ BAYRAK ASİL'DİR. 48 11 Yanıtla
    türklük asalettir: TÜRK BAYRANIN ASLATİ TEKTİR 5 0 kuscali: Tabiki kürt bayraği,,,,, jeg elsker kurdish flag,,,,,, 0 0
  • cihatçı: Lanet olsun size 43 16 Yanıtla
  • selma: Bu gun olmazsa bir gun elbet olacak alisin irkcilar 11 47 Yanıtla
    fox: selma sen ancak hava alırsın birde başka seyler var ama ağzımı bozmayayım şimdi 5 3
  • karabiber: Rüyanızda görürsünüz kurdistani böcek gibi ezeriz,sizi fazla kasinmayin 42 14 Yanıtla
    vanlı065: Lan klavyede erkeklik yapacağına gelde vanda ez bizi. 5 6 muro: vanlı angut kaşınma vede kaşıtma 4 4 çevikkkkkkk: Gundi vandada gördük sizi hacıbekire kaçıp durma esas klavye kahramanı. . . . . 4 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement