Küre 5. Kilim Festivali - Son Dakika
Yerel

Küre 5. Kilim Festivali

Küre 5. Kilim Festivali

Küre 5. Kilim Festivali’nin ilk gününde duygu yüklü anlar yaşandı.

08.08.2015 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küre 5. Kilim Festivali'nin ilk gününde duygu yüklü anlar yaşandı.

Küre Orman İşletmesi önünden Küre-i Nühas Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Kastamonu MHP Milletvekili Emin Çınar ve Küre Kaymakamı Nedim Işık tarafından gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Birsen Sömek'in üstlendiği 5.Küre Kilim Festivali Küre-i Nühas Mehter Takımının verdiği kısa konser ile devam edildi. Akşam bölümünde ise Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu yer aldığı festivalde,özellikle Azeri ses sanatçısının seslendirdiği " Çırpınırdı Karadeniz" parça ile duygu yüklü anları yaşandı.

İlk günün gece bölümünde ise, ilk olarak yerel sanatçılardan Kastamonulu Turgay ve Enis Mangaloğlu'nun sahne aldığı etkinliğin finalinde ise Zeynep Başkan muhteşem performansı ile dinleyenleri mest etti. Festivale,Kastamonu MHP Milletvekili Emin Çınar,Küre Kaymakamı Nesim Işık,Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İlçe Garnizotn Komutanı Şeref Ay,Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Kaçar, İnebolu MHP İlçe Başkanı Mustafa Ateş ile İnebolu ilçe Meclis üyeleri,Yerel Hizmet -Sen Genel Başkanı,Ülkücü İşciler Genel Başkan Yardımcısı,Ülkücü İşciler,Ülkücü İşciler Bölge Başkanı,Ülkücü İşciler İl Başkanı,sivil toplum örgütleri,siyasi parti temsilcileri,daire amirleri ve davetli Küreliler katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küre 5. Kilim Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement