Kursiyerlerden 'Ne-bilim' Adlı Müzikal Oyun - Son Dakika
Yerel

Kursiyerlerden 'Ne-bilim' Adlı Müzikal Oyun

Kursiyerlerden \'Ne-bilim\' Adlı Müzikal Oyun

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Hadra Kültür-Sanat Evi kursiyerleri, Engelliler Haftası kapsamında "Ne-Bilim" adlı müzikal tiyatro oyunu sahneledi.

16.05.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Hadra Kültür-Sanat Evi kursiyerleri, Engelliler Haftası kapsamında "Ne-Bilim" adlı müzikal tiyatro oyunu sahneledi.

Akdeniz Belediyesi, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında engelli bireylerin yaşadığı sorunlar hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla, "Ne-Bilim" adlı müzikal tiyatro oyunun belediye konferans salonunda gösterime sundu. Hadra Hamamı Kültür Sanat Evi çalışanları ile Şan Atölyesi ekibinin yazdığı ve sahnelediği oyunu, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, engelli çocuklar ve gençler ile aileleri, engelli dernek temsilcileri ve belediye yetkilileri izledi.

Oyun öncesinde bir konuşma yapan Eş Başkan Mutlu, 21. yüzyılda, Türkiye'de halen engelli vatandaşların ve ailelerin çok ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşadığının altını çizdi. Türkiye'de engellilik meselesinin, devlet politikasının ürünü ve iktidar meselesi olduğunu söyleyen Mutlu, "Ülkemizde temel insan hak ve özgürlükleri ihlal ediliyorken engellilik meselesi adeta lüks kalıyor. Ülkemizde derinleşen bir çatışma hali var, ciddi bir yoksulluk var. Kadına yönelik şiddet, çocuklara yönelik cinsel istismar var. Temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği ortamlarında, engelli hakları, çevre hakları gibi haklar adeta lüks geliyor topluma. Aslında bu bir lüks değil gerekliliktir. Biz istiyoruz ki, 21. yüzyılın başında engellilere ilişkin alınacak karar ve politikalara engelli örgütleri, sivil toplum, engelli aileleri, belediyeler ve insan hakları örgütlerinin dahil olmasıdır. Buna dair hükümetin, devletin ciddi politikaları acilen hayata geçirmesi gerekiyor" dedi.

Mutlu'nun konuşmasının ardından, Hadra Kültür ve Sanat Evi Şan Atölyesi ekibinin, yaklaşık 6 ay süren çalışması sonucu ortaya çıkan ve kimi insanların, gençlerin ve öğrencilerin, bilimsel yayın ve araştırmaları bir kenara bırakıp, sosyal medya adreslerinden okuduğuna ve gördüğüne itibar etmesini, bunları sorgulamadan gerçek ve doğru kabul etmesinin yol açtığı sonuçları mizahi dille işleyen "Ne-Bilim" adlı müzikal oyun sahnelendi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kursiyerlerden 'Ne-bilim' Adlı Müzikal Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement