Kurşun Geçirmez Zeplinler Sınırda Kuş Uçurtmayacak - Son Dakika
Güncel

Kurşun Geçirmez Zeplinler Sınırda Kuş Uçurtmayacak

Kurşun Geçirmez Zeplinler Sınırda Kuş Uçurtmayacak

TSK, Türkiye'de bir ilk olacak 'Amerikan modeli'ne geçiyor. Uzun zamandır tartışılan, sınırların zeplinle gözetlenmesi projesi hayata geçiyor.

16.04.2014 07:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan gazetesinin askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, gözetleme balon sistemlerini envantere alma çalışması başlattı. Başta ABD, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkeler tarafından sınır güvenliği, operasyonel ihtiyaçlar, komuta kontrol ile keşif ve gözetleme maksatlı kullanılan kurşun geçirmez özellikli “Güdümlü Balon Sistemi- Aerostat” geliştirme çalışmalarını tamamlayan TSK, bu yeteneğini başta sınır hattı olmak üzere operasyonel olarak kullanacak.

Sistem, tedarik süreci tamamlandıktan sonra 2015 yılı içinde başta hudut güvenliğinden sorumlu Kara Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinde kullanılmaya başlayacak.

TERÖRİST VE KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAK

Zeplin adı da verilen sistem, başta terörist sızmalar ve kaçakçı terörü olmak üzere özellikle Suriye ve Irak sınırından yapılan sızmalarla kırsal alanlarda yuvalanan teröristleri tespit etmede kritik önem taşıyacak.

Güdümlü balon sistemi, yanıcı olmayan helyum gazı ile dolu olan bir balondan oluşan bir platform ve bu platform üzerine monteli, uzaktan komuta alabilen gece ve gündüz yaklaşık 4-10 kilometre yükseklikten 7-8 kilometre yarıçapındaki bir alanda, her türlü hareketi teşhis ve tespit edebilen üstün teknolojik yeteneklere sahip olacak.

NECDET ÖZEL DE DEVREDE

Sistemin bir an önce devreye girmesi için G.Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar’ın özel hassasiyet gösterdikleri öğrenildi.

DAHA AZ MALİYET, DAHA AZ RİSK

Bu sistemler 50-70 kilometre yarı çapında bir alanda ise gece ve gündüz, her türlü hareketi tespit etmesi yanında İnsansız Hava Araçlarından (İHA) daha az maliyet ve risk içeriyor. Ayrıca işletim ve kullanımının daha kolay olduğu biliniyor. Kaynaklar, bu sistemlerin haftanın 7 günü günün 24 saati sürekli şekilde aynı bölgeyi gözetlemesi açısından da İHA’lardan daha avantajlı olacağını vurguladı.

GÖRÜNTÜLER ANINDA KOMUTA MERKEZİNE...

Balonlu gözetleme sistemi, havadan tespit, teşhis, tanıma ve takip yapabiliyor. Sistem, takip edilecek hedefi otomatik olarak ya da operatör tarafından seçilebiliyor. İstihbarat toplama amacıyla kullanılacak balonlara termal kamera ve sensörler yerleştirilecek. Balonlardan alınan görüntüler anında komuta merkezine aktarılacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kurşun Geçirmez Zeplinler Sınırda Kuş Uçurtmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ercan gök: önce çaldığın paralaraı teslim et defol gittttt bu ülkeden şerefsizzzzzzzzzzzzzz 12 30 Yanıtla
  • Cuvaldız: Giderek Güçlenen Türkiyemi Çekemeyenler, Çökertmeye Calısanlar, Çok İyi Bilmelidirki, Türkiyenin Dostlugu Ne Kadar Kadim Ve Kıymetli İse, Düşmanlıgıda O Kadar Şiddetli Ve Kahredicidir.! 29 1 Yanıtla
  • b.öz: orduda pkk da çözüm sürecinin sonunu biliyor ordu yeni karkollar yeni kirpiler yeni helikopterlerle ...vb pkk da daha sansasyonel olması açısında şehir savaşına hazırlanıyor bölge halkını özerlikgin tek çare ve istedikleri huzurun tek garantisi olarak görmesini saglamaya çalışıyor.örgüt kendince saglamış oldugu meşru konumunu güçlendirmeye çalışıyor .hükümetin suriye rejiminin pkkyı kendine karşı kullanmasını önlemek için yaptıgı girişim uzun soluklu düşünülmedi yani esad en fazla 2 yıl duracaktı hesaplar tutmadı ve şimdi herkes eski hesaplarına döndü. 15 0 Yanıtla
  • Ömer Dinçer: Bu araçlar alınır ise en kısa zamanda bütün yazılım sistemleri acilen Türkçeye çevrilmeli, neden aynı anda bu aracın saladığı bütün verileri amerika da görmekte ve kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır, onun için bu koz onlara verilmemelidir, ülkemizin güvenliği gereği, saygılar . 10 1 Yanıtla
  • KÖYLÜ: SON ZAMANLARDA BİR KUŞ FURYASIDIR GİDİYOR SINIR KOMŞULARIMIZLA SIFIR SORUNDAN YÜZDE YÜZ SAVAŞ MODUNA GİRDİK SEN COK YAŞA PADİŞAHIM BU SAVAŞ İŞDE BAYA KARLI Bİ İŞMİŞ KAMYON KAMYON SİLAH YAŞASIN, BİL-AL KIZILAY 2 8 Yanıtla
  • .: programların türkler tarafından yazılması gerektiğine katılıyorum ancak türkçeye çevrilmesi gerektiğine katılmıyorum ingilizce kullanmayacaklarsa hiç almasınlar böyle bir aleti 0 0
  • htzjht: araclarin nerden alindigina bali, amerika yada israil den alinmadiysa farketmez.fazla alipda bosuna para almak da gerektirmez.sadece dogu sinirlarini kontrol edebilecek kadar 0 0
  • uz56z5: bu lafi amerikada demis olsaydin, simdi FBI seni bulup alip Guantanamoya tatile yollardi :) 0 0
  • NAZLICAN: DÜZGÜN KONUŞSANA TERBİYESİZ PİS HERİF. ÖNCE AHLAKLI KONUŞMAYI ÖĞREN. 0 0
  • h k: ne alaka kardeşim ya. uz56z5 arkadaşımız doğru söylemiş.yazdına gelincede cevabını aldın sen defolup gidebilirsin beğenmiyosan 0 0
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement