Kürtçe Dil Bayramı Çatışmada Hayatını Kaybedenlere Adandı - Son Dakika
Yerel

Kürtçe Dil Bayramı Çatışmada Hayatını Kaybedenlere Adandı

Kürtçe Dil Bayramı Çatışmada Hayatını Kaybedenlere Adandı

Kurdi-Der Batman Şubesi Eşbaşkanı Jorin Olgun, bu yıl ki Kürtçe Dil Bayramı etkinliklerinin Sur, Cizre ve Nusaybin'de hayatını kaybedenlere adandığını belirtti.

16.05.2016 10:37

Kürtçe Dil Bayramı kutlanıyor

Kurdi-Der yaptığı basın açıklamasıyla bu yılki Kürtçe Dil Bayramını, Cizre'de, Silopi'de Gever'de, Nusaybin'de ve Sur'da hayatlarını kaybedenlere adandığını belirterek, etkinlik programını açıkladı.

Batman Kurdi-Der bu yıl ki Kürtçe Dil Bayramı programını açıkladı. Kurdi-Der binasında gerçekleşen açıklamada konuşan Kurdi-Der Batman Şubesi Eşbaşkanı Jorin Olgun, bu yıl ki Kürtçe Dil Bayramını hayatlarını kaybedenlere adadıklarını belirtti.

Olgun, "Kürt halkı dilini, onurunu ve kimliğini savunmak için birçok bedel ödemiştir hala da ödüyor. Maalesef hala doğal haklarımız engellenmektedir" diye konuştu.

'YAŞAM İÇERİSİNDEKİ EN ÖNEMLİ DEĞER DE DİLDİR'

Jorin Olgun, dünyanın bütün halklarının ulusal değerlerini savunup geliştirerek özgür ve çağdaş bir yaşama kavuştuklarını söyleyerek, "Bizim halkımız da tarihsel süreç içerisinde birçok insanlık değerini ortaya çıkarmıştır; yaşam içerisindeki en önemli değer de dildir. 15 Mayıs 1932'de Celadet Ali Bedirhan Kovara Hewar'e ismiyle Kürtçe-Latin alfabesiyle dergi yayınlamıştır. O günden beri 15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı olmuştur" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kürtçe Dil Bayramı Çatışmada Hayatını Kaybedenlere Adandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement