Kurtulmuş: "Süper Lig'e Çıkacağız" - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Süper Lig'e Çıkacağız"

Kurtulmuş: "Süper Lig\'e Çıkacağız"

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin son yıllarda ekonomik yönden hızla geliştiğini ve dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu belirterek, “Birkaç sene içerisinde dünyanın Süper Ligine çıkacağız” dedi.

18.05.2015 13:45

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin son yıllarda ekonomik yönden hızla geliştiğini ve dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu belirterek, "Birkaç sene içerisinde dünyanın Süper Ligine çıkacağız" dedi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde İŞKUR Fatsa Hizmet Binası açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birkaç yıl içerisinde dünyanın gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasına gireceğini söyledi. Türkiye'nin son 12-13 yıl içerisinde ekonomik bakımdan oldukça geliştiğini ve büyüdüğünü belirten Kurtulmuş, AK Parti'den önce Türkiye'de bankacılık sektörünün çöktüğü, gecelik faizlerin yüzde 1500'ler civarında olduğu, devletin borçlarının artık derdest edilemeyecek bir boyutlara kadar yükseldiği, ekonomiyi düzeltmesi için dışarıdan Bakan getirildiği son derece ağır ve son derece karamsar bir dönem yaşandığına dikkat çekti.

Türkiye'nin artık bu dönemleri geride bıraktığını, iktisadi dengelerin yerine oturduğu, devletin kasasının dolduğu, IMF'ye olan bağımlılığın ortadan kalktığı, son derece güçlü ve yönetilebilir bir ekonomik sistem ortaya çıktığını belirten Kurtulmuş, "Bazen afişlerimizde görüyorsunuz, ikinci yarı başlıyor diyor ya, ikinci yarıdan kastımız iktisadi anlamda şudur. Makro dengelerini kurmuş olan Türkiye'nin mikro alanda da başarılarını ortaya koyması lazım. Yani daha çok üreten daha çok insanına iş bulan, insanların çalışabildiği, insanların geleceğe umutla baktığı Türkiye oluşması için canla başla gayret edeceğiz. Hani 1. Lig'de Play-Off'a kalan takımlar oluyor. Ama henüz Süper Lig'de değiller. Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi. Yeter mi, yetmez. Türkiye şimdi Play-Off oynuyor ve inşallah önümüzdeki birkaç sene içersinde dünyanın süper ligine çıkan bir takım olacak. Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İŞKUR Fatsa Hizmet Binasının açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak birlikte kestiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Süper Lig'e Çıkacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement