Kuşadası'nda Çevre Yolu Tartışması - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Çevre Yolu Tartışması

Kuşadası\'nda Çevre Yolu Tartışması

Kuşadası’nda yaklaşık bir yıldır devam eden ve bir türlü tamamlanamayan çevre yolu inşaatı ile ilgili tartışmalar sürüyor.

11.10.2014 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası'nda yaklaşık bir yıldır devam eden ve bir türlü tamamlanamayan çevre yolu inşaatı ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası çevre yolunun Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınması ile sorunun çözüleceğini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret eden Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası için en önemli konuların başında Çevre Yolu sorununun geldiğini belirterek, "Karayolları standartları gereği yapılan kaldırım nedeniyle, dükkanlara ve binalara giriş olamıyor. Bunun için de İzmir Karabağlar yolu örneğinde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından yolun devir alınması ve anayol olarak düzenlenmesi, acil ve gereklidir. Bu yolun Karayolları standartlarından çıkarılmasının tek yolu Büyükşehir Belediyesi tarafından devir alınmasıdır " dedi. Ziyarete katılan Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar'da, çevre yolunun Büyükşehir tarafından devralınması konusunda Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'ın görüşüne katıldığını belirtti ve genel imar konusundaki görüşlerini dile getirdi. Toplantıda, Başkan Çerçioğlu'nun önerisiyle Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekibi ile Ümit Acar'ın en kısa sürede bir araya gelmesi de planlandı.

Bu arada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ziyarette, Kuşadası ile ilgili en büyük sorun olarak gördüğü alt yapı konusunda çalışmalara başlandığını, sorunların çözümünde bilimsel çalışmalara önem verdiğini söyledi. "Kuşadası bizim dünyaya açılan penceremiz" diyen Çerçioğlu, o nedenle Kuşadası'nda ki sorunların giderilmesi için köklü çalışmalar yapacaklarını belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Çevre Yolu Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement