Kütahya'da Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Kütahya\'da Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Kütahya'dan, bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara giden yaklaşık 220 kişilik kafile, düzenlenen törenle Suudi Arabistan'a uğurlandı.

02.09.2014 15:18  Güncelleme: 10:04

Eski otogar alanında toplanan hacı adaylarına konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, hacı adaylarından bütün Müslümanlar için dua etmelerini istedi.

Hacı adayların Allah yolunu açık etmesi temennisinde bulunan Yılmaz, "Allah zorluklarınızı kolay kılsın. Bizlerin, Türkiye'deki ve dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin selamını da Resulullaha iletmenizi istiyoruz. Bunu millet olarak, Kütahya olarak ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşler olarak istiyoruz. Belki biz bugün bu kutsal yolculuğa rahatlıkla çıkabiliyoruz ama dünyanın dört bir tarafında bu yolculuğa çıkamayan kardeşlerimiz var. Mağdur ve mazlum kardeşlerimiz var. Onlar için dünyanın dört bir yanından gelen Müslüman kardeşlerimizin birlikte Kabe'de, Arafat'ta, Müzdelife'de Müslümanların birliği, dirliği ve esenliği için dua etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kütahya Müftüsü Hacı Yusuf Gül de Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kişinin hacca gitmek için beklediğini dile getirdi.

Hac ve umre organizasyonu hizmetinin, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü belirten Gül, şunları kaydetti:

"2014 yılı içerisinde hacca gidecek olan ilk kafileyi Kütahya'dan uğurlamak üzere buraya toplanmış bulunuyoruz. Ben hepinize hoş geldiniz diyor, inşallah bu programın hayırlı olmasını diliyorum. Hacı adaylarımızın sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde hac görevlerini ifa ettikten sonra, yine sağlıklı bir şekilde cennet vatanımıza dönmelerini Cenab-ı Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum. Değerli kardeşlerim bugün yolcu edeceğimiz hacılarımızın yerinde olmak isteyen tam 1,5 milyon insan var sırada. 1,5 milyon kişi sizin yerinizde olmak için gözyaşı döküyor."

Konuşmalardan sonra dua edildi ve 5 otobüsten oluşan kafile, Medine'ye gitmek üzere Zafer Havalimanına uğurlandı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • y.sefadurmaz: zafer havalimanına giden bu hacı adayları acaba uçağa kaçta bindiler? akşam saat 8 de hala binememişlerdi . gündüz saat11 den itibaren havalimanında uçak gelecek, zafer havalimanından giden ilk hac kafilesi biz olacağız diye heyecanla bekliyorlardı. 9 saat beeklemekle sabır ölçümü yapılıyordu. bizlerde evlatları olarak bu eziyeti çektirenlere dua ediyoruz. 1 0 Yanıtla

Advertisement