Kütahya'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Kütahya\'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: "Devlet, toplamış olduğu vergilerle toplumun refahını yükseltebiliyorsa, sağlık hizmetlerini verebiliyorsa, o devlet en güçlü devlettir"

01.03.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, "Devlet, toplamış olduğu vergilerle toplumun refahını yükseltebiliyorsa, sağlık hizmetlerini verebiliyorsa, o devlet en güçlü devlettir" dedi.

Cantimur, Kütahya'daki bir restoranda düzenlenen vergi rekortmenleri ödül töreninde yaptığı konuşmada, güçlü devletin güçlü ekonomiyle mümkün olabileceğini anlattı.

Devletin, kamu hizmeti için vergi toplaması gerektiğini vurgulayan Cantimur, şunları kaydetti:

"Devlet, toplamış olduğu vergilerle toplumun refahını yükseltebiliyorsa, sağlık hizmetlerini verebiliyorsa, o devlet en güçlü devlettir. Eğer devletin toplamış olduğu vergiler yetmiyor da hizmet edemiyorsa, ikinci yol elbetteki borçlanmaktır. Borçsuz devlet yoktur. Dünyada borçsuz dört devlet var, onlar da dünyanın en fakir devletleridir. Güçlü devlet, güçlü ekonomiyle olur. Güçlü ekonomi de siyasi istikrarla olur."

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise birçok insana aş, iş veren ve ülkeye kaynak aktaran insanların ödüllendirilmesi kadar doğal bir şeyin olmadığını söyledi.

Gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerini kutlayan Yılmaz, "Bu tarz programlarda belki istihdam, inovasyon ve yeniliklerle ilgili yapılan çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması ile insanlara maddi olmasa bile manevi destek olduğumuzu hatırlatmamız gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Etkinlikte, 2012 gelir vergisinde ilk üç sırada Nafi Güral (1 milyon 239 bin lira), İsmet Çatık (934 bin 975 lira), Halil Kayıhan (836 bin 19 lira) yer aldığı açıklandı.

Kurumlar vergisinde ise Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Sınırlı Sorumlu Seyitömer Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğünün (99 milyon 44 bin 143 lira) birinciliği, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Sınırlı Sorumlu Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğünün (82 milyon 753 bin 966 lira) ikinciliği, NG Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ'nin (28 milyon 938 bin 359 lira) üçüncülüğü elde ettiği bildirildi.

Daha sonra gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ödülleri verildi.

Programa, MHP Kütahya Milletvekili ve Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık, vali yardımcıları Mustafa İngenç, Metin Selçuk, Sedat Oktar, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Ahmet Karaaslan, İl Defterdarı Mehmet Saygı, iş adamları, sanayiciler ve davetliler katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement