Kütahya "Geleneksel Okçuluk Festivali" Başladı - Son Dakika
Yerel

Kütahya "Geleneksel Okçuluk Festivali" Başladı

Kütahya'da düzenlenen "Geleneksel Okçuluk Festivali", kortej yürüyüşüyle başladı.

12.09.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da düzenlenen "Geleneksel Okçuluk Festivali", kortej yürüyüşüyle başladı.

Kütahya Belediyesi ve Germiyan Okçuluk Kulübü Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen festivale katılan 60 kulüpten 260 kemankeş, Türk bayraklarıyla mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntülerin bir nebze giderilmesi ve birlik, beraberliği sağlamak düşüncesiyle bu festivali düzenlediklerini söyledi.

Türk ve Osmanlı okçuluğunu yeniden yaşatmak adına da düzenlenen festivalin önemli olduğunu dile getiren Ertaş, şöyle konuştu:

"Osmanlı okçuluğunu tekrar canlandırmak ve yeni neslimize sevdirmek, gençlerimizi kötü ahlak ve davranışlardan kaçındırmak amacıyla böyle bir organizasyon, festival tertipledik. İlimizde bunu ilk defa yapıyoruz. Festivalimize yaklaşık 60 ilden 260 civarında sporcu katılıyor. Bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Ukrayna'dan da katılan sporcularımız var. İnşallah seneye bunu daha büyük çapta, uluslar arası bir organizasyon olarak yapmayı hedefliyoruz."

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yürüyüşün ardından kemankeşler, festival alanı olan Kütahya Atlı Spor Kulübü Tesisleri'ndeki yerlerini alarak yarışmalara katıldı.

İki gün sürecek festival kapsamında yarışmaya katılan okçular, "minikler, genç bayanlar ve genç erkekler ile olgun bayanlar ve olgun erkekler" kategorilerinde, "30, 45, 60, 75 ve 90 metre" mesafelerindeki hedeflere atış yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya 'Geleneksel Okçuluk Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement