Kütahyalılar Almanya'da 'Gediz Pazarı'nı Oynadılar - Son Dakika
Güncel

Kütahyalılar Almanya'da 'Gediz Pazarı'nı Oynadılar

Kütahyalılar Almanya\'da \'Gediz Pazarı\'nı Oynadılar

Almanya'nın Wuppertal kentinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Kütahyalılar, memleketlerinin ünlü halk oyunu 'Gediz Pazarı'nı oynadı.

04.01.2015 11:41

Almanya'nın Wuppertal kentinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Kütahyalılar, memleketlerinin ünlü halk oyunu 'Gediz Pazarı'nı oynadı. Wuppertal kentinde faaliyetlerde bulunan Kütahyalılar Kültür Derneği, aynı şehirde Kütahyalılar Aile Dayanışma Gecesi adı altında etkinlik düzenledi.

Kalabalık bir davetli grubun katıldığı gecede, Wuppertal Kütahyalılar Kültür Derneği Başkanı İsmail Taşcıoğlu, Avrupalı Kütahyalılar İnisiyatif Dernekleri Federasyonu (AKİF) Başkanı Adil Emsen, Dortmund Kütahyalılar Derneği Başkanı Bülent Alkan, Bremen Kütahyalılar Dernek Başkanı Yahya Çiçek ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD)Genel Başkanı Süleyman Çelik hazır bulundu. Gecede konuşma yapan başkan İsmail Taşcıoğlu, şöyle dedi:

"Dernek olarak bölgemizde yaşayan hemşerilerimizin tanışması ve kaynaşması adına önemli faaliyetlerde bulunuyoruz. Şehrimizin ve kültürümüzün tanıtılmasına öncülük eden bu derneğimize, üyelerimizin daha çok destek vermesini arzuluyoruz."

Salonda hemşehrilerine bir selamlama konuşması yapan başkan Adil Emsen ise, Avrupa'da yaşayan Kütahyalı hemşehrilerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

"PEGİDA GRUBU'NA KARŞI SESSİZ KALAMAZDIK"

Etkinlikte davetli olarak bulunan ve konuşma yapan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)Genel Başkanı Süleyman Çelik, şöyle devam etti:

"Almanya'da yaşanan ve Türk toplumu direk ilgilendiren olaylara duyarlı olmalıyız. İslam karşıtlığı adı altında ırkçılık yapanlara karşı maalesef çokta duyarlı değiliz. İslam karşıtı olarak ortaya çıkan ve bir anda sayıları 17 bin kişiye ulaşan Pegida grubuna karşı sessiz kalamazdık ve bunun için çatı kuruluşlar olarak bir araya geldik. 5 Ocak pazartesi günü Köln'de tepki mitingi gerçekleştireceğiz, lütfen herkes katılsın, göçmenleri zora sokacak olaylar artabilir."

Almanya'da yapılacak seçimlere de katılım çağrısı yapan Çelik, "Seçimlere katılın, gelecekte sizleri Ankara'da temsil edebilecek milletvekillerin önünü açmış olursunuz" dedi.

Kütahya yöresinin müzikleri çalındığı gecede davetliler pistte, memleketlerinin ünlü halk oyunu olan 'Gediz Pazarı'nı coşkuyla oynadı. Ayrıca Kütahya Zeybek ekibi de, Ege yöresinin efe oyunlarını sergiledi. Salonda bulunan davetliler, Kadir Şahin, Süleyman Oruç, Suna Gül ve ekibinin seslendirdiği türkülerle geç saatlere kadar eğlendi.

Gecenin son bölümünde Dortmund Kütahyalılar Derneği Başkanı Bülent Alkan ve bazı üyeler, etkinliği düzenleyen Wuppertal Kütahyalılar Kültür Derneği Başkanı İsmail Taşcıoğlu'na, çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.

Gecenin yapıldığı salonda sahne yanına asılan dev Türk bayrağı davetliler için ilgi odağı haline geldi. Çok sayıda davetli, bayrak önünde durarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gecede, Kanserli çocuklar ve ailelerine destek vererek faaliyetlerini sürdüren Umut Yolu Derneği, salonda kurduğu stantla ilik (kök hücre) bağışı için doku tipleme kampanyası gerçekleştirdi. - Wuppertal

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahyalılar Almanya'da 'Gediz Pazarı'nı Oynadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • wupertal kütahyalilar: programimiza gelecek olan kadriye ali saruhan kardeslerin bu kültürel etkinlige katilma konusunda bizleri magdur eden kütahya belediyesine kirgin oldugumuzuda belirtmek isterim 3 0 Yanıtla

Advertisement