Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet Sen Edirne İl Başkanı Eroğlu: "Milletimizin, Edirneli hemşerilerimizin camiamızın ve bütün İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederim"

11.04.2014 12:59

Diyanet-Sen Edirne İl Başkanı Mahmut Eroğlu,  tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik etti.

Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, haftanın 14 - 20 Nisan tarihleri arasında tüm yurtta düzenlenen etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasının "din samimiyettir" başlığında düzenleneceğini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Toplumsal şiddette en büyük tehlike şiddetin içselleştirilmesi, gelecek nesillere aktarılması ve bu süreç içerisinde, kalıcı ve doğal sayılmasıdır. Maalesef günümüzde şiddet konusunda bu tehlikeli sürecin kapısında olduğumuzu üzülerek müşahede etmekteyiz. Çocukluğunda şiddeti bir terbiye biçimi olarak yaşayan ve algılayan bireyler, aynı yöntem ve metotla kendi çocuklarını da eğitmekte bu şekilde nesiller arası geçişle şiddet, toplumsal bir yara olarak ve büyük bir sorun olarak hayatımızı tehdit ederek her gün çoğalmaktadır.Bu duygu ve temennilerle, Kutlu Doğum Haftası'nın bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini ve bütün insanlığın hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını yüce Allah'tan dileriz. Milletimizin, Edirneli hemşirelerimizin camiamızın ve bütün İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederim" - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement