Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Gümüşhacıköy ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından program düzelendi.

25.04.2015 10:09

Gümüşhacıköy ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından program düzelendi.

Gümüşhacıköy Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gümüşhacıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu ilahi ve şiirlerin ardından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan "Hz. Peygamber ve  Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans verdi.

Haftanın asıl amacının, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı'nın Hz. Peygambere kalpten ve içten bağlanmak, sevmek olduğunu ifade eden Okuyan,, "Sevgilerin en üstünü, samimi duygulardır. Cenabı Allah tarafından gönderilen bütün peygamberlerin ortak özelliği samimiyettir, güzel ahlaklı olmalarıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa da hayatı boyunca samimiyeti, güzel ahlakı bizlere en güzel anlatan peygamberlerden birisidir."

Kuran'ın birçok ayetinde güzel ahlaktan bahsettiğine değinen Okuyan, şöyle devam etti:

"Kuran'ı evlere süs diye asmayın. Kuran'ı okuyun ve anlayın. Kuran'ı anlayarak okumak çok önemli. Kuran, ilahi mesajların kemal bulmuş şeklidir. Her şey Kuran'da mevcuttur. İnsanların, Kuran'a karşı 5 tane görevi vardır. Onu okuyacaksın, anlayacaksınız, yaşayacaksınız, konuşacaksınız ve hayatınızın merkezine alacaksınız. Kuran okumak böyle bir şeydir. Sahabeler, böyle yapmışlardı. Efendimiz böyle yapılmasını istemişti."

Okuyan, "Bu tür organizasyonlar öncelikle Kur'an-ı Kerim'i anlama organizasyonu şekline dönüştürülmeli, ayrıca Hz. Peygamberi anmak değil gaye onu anlamak ve hayatımıza dönüştürmek olmalı" dedi.

Programa, Kaymakam Hüseyin Tekin, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Garnizon Komutanı, Jandarma Üsteğmen Şükrü Çetinkaya Belediye Başkan Vekili Hasan Ongan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement