Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende Müftülüğünce "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans düzenlendi.

14.04.2016 10:56

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende Müftülüğünce "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans düzenlendi.

Esnaf Kefalet Salonunda gerçekleştirilen programa Darende Kaymakamı Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti temsilcileri, resmi kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Darende Müftüsü Ahmet Varol, terörün, şiddetin, kötülüğün artarak zirveye çıktığı bugünlerde insanlığın, Allah ve Resulünün sevgisine, rahmetine ve şefkatine muhtaç olunduğunu belirtti.

İlçede görevli imamların ilahiler okuduğu programda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan Kutlu Doğum sinevizyonu gösterildi.

Konferansta konuşan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, günün birlik ve bütünlük günü olduğuna belirterek "Hazreti Peygamber dürüstlüğün, doğruluğun, birliğin, dirliğin, kardeşliğin, merhametin, sevginin özeti olarak insanlığa gönderilmiştir." dedi.

Peygamberi örnek almak, İslam dininin yasakladığı şeylerden uzak durmak, emrettiği şeyleri de hayatlara uygulamak gerektiğini dile getiren Karaman, "Ahlak İslam'ın üç temelinden birisidir. İslam ahlakının kaynağı kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. 'Hepiniz sorumlusunuz' diyen bir Peygamberin ümmeti olarak, Müslüman bireyler olarak İslam ahlak ve düsturlarına uymalı üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeliyiz. Anne ve babalar da çocuklarını, ahlak ve ibadet konularında gerektiği şekilde kontrol etmeli, eksikliklerini güzel bir şekilde belirleyerek tamamlamalarını sağlamalıdır." diye konuştu.

Programın sonunda ilçe müftülüğü tarafından tüm katılımcılara karanfil ve çeşitli yayınlar dağıtıldı.

Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildiği programda ayrıca Türk Kızılayı bağışçılardan kan topladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement