Kutlu Doğum Haftası" - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası"

Kırşehir'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Cacabey Meydanında program düzenlendi.

20.04.2016 17:58

Kırşehir'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Cacabey Meydanında program düzenlendi.

Program kapsamında mehter takımı gösteri sundu ve Kırşehir Müftülüğü tasavvuf musikisi korosu ilahiler seslendirdi.

Programda Kur'an-ı Kerim okunarak hatim duası yapıldı.

Vali Necati Şentürk, yaptığı konuşmada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temasıyla kutlandığını belirtti.

Peygamber Efendimizi anlayarak onun yolundan gitmenin, Kutlu Doğum Haftası'nın asıl amacı olduğunu ifade eden Şentürk, "Yüce Allah, Peygamber Efendimizi alemlere rahmet olarak gönderdi. Böylesine yüce bir Peygamberin ümmetiyiz. Ne kadar şükretsek az. Onu kendimize her yönüyle örnek almalı, onun yaşadığı gibi yaşamalıyız. Mutlu ve huzurlu bir hayat istiyorsak, Onun nasihatlerine yerli yerince uymalıyız." dedi.

İl Müftüsü Mehmet Şahin de insanların birbirini severek, saygı duyması gerektiğini ve bu saygıyla aralarındaki tüm sorunların zamanla çözüleceğini söyledi.

Güney Afrikalı ve Mısırlı hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kırşehirlilere hitap etti.

Hz. Peygamberi tam anlamıyla ve eksiksiz bir şekilde anlamak gerektiğini kaydeden Hatipoğlu, "Binlerce kişinin bu meydanı doldurmasının nedeni Peygamberimize olan sevgiden, aşktan, özlemden ileri gelir. Bizler onu anlamalı, ona olan özlemimizi bütün yüreğimizle yaşamalı ve etrafımızda bulunan insanlara bunu aktarmalıyız." ifadelerini kullandı.

Programa, Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, POMEM Müdürü Kasım Varol, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement