Kuzey ve Güney Kore Yetkilileri Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Kuzey ve Güney Kore Yetkilileri Bir Araya Gelecek

Kuzey ve Güney Kore Yetkilileri Bir Araya Gelecek

Güney Kore ve Kuzey Koreli yetkililerin, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirilmek için gelecek hafta bir araya geleceği bildirildi.

20.11.2015 12:54

Güney Kore ve Kuzey Koreli yetkililerin, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirilmek için gelecek hafta bir araya geleceği bildirildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı yetkilileri, tarafların perşembe günü sınır bölgesindeki bir köyde görüşeceğini söyledi.

Yonhap haber ajansı da Güney Kore'nin, Pyongyang yönetime taraflar arasında üst düzey görüşme yapma önerisini kabul ettiğini ve gelecek haftaki görüşmede ayrıntıların müzakere edileceğini duyurdu.

Öte yandan Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

Görüşmelerin, Güney Kore'nin savaş gemisini batırdığı için 2010'dan bu yana Kuzey Kore'ye uyguladığı ekonomik yaptırımları kaldırması üzerine yoğunlaşması bekleniyor.

Kore devletleri, 2013'de de üst düzey görüşmeler için girişimde bulunmuşlar ancak önemsiz anlaşmazlıklar nedeniyle temsilciler bir araya gelememişti.

Güney Kore ve Kuzey Kore, iki taraf arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla 25 Ağustos'ta anlaşmaya varmış ve diyaloğun sürdürülmesi kararlaştırılmıştı. Kore Savaşı nedeniyle birbirlerinden 60 yıldır görüşemeyen yüzlerce Kuzey ve Güney Koreli 20 Ekim'de akrabalarıyla bir araya gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey ve Güney Kore Yetkilileri Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement