KYK Giresun yeni öğrencileri ile ailesini genişletti - Son Dakika
Güncel

KYK Giresun yeni öğrencileri ile ailesini genişletti

KYK Giresun yeni öğrencileri ile ailesini genişletti

2016-2017 Eğitim –Öğretim döneminde Öğrenimlerine başlayacak olan öğrencilerin Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar kurumu yurtlarına rekor düzeyde barınma talebi gerçekleşti.

07.09.2016 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başvurular sonucu 162 bin 599 öğrenci yurtlara yerleştirilirken 202 bin 121 öğrenci yedek sıralamasına alındı.

Türkiye genelinde başvuru ve değerlendirme sonucu böyle iken KYK Giresun İl Müdürlüğüne bağlı yurtlara arasınıf öğrenci başvuruları ile beraber toplam başvuru sayısı 4697 oldu. Başvuran öğrencilerin 1747 si KYK yurtlarında barınmaya hak kazanırken 2950 si yedek öğrenci olarak belirlendi.

Kazanan öğrenciler 146 sı erkek 182 si kız öğrenci olmak üzere arasınıf öğrencilerden, 642 si erkek ve 777 si kız öğrenci olmak üzere üniversiteye yeni başlayanlardan oluşmaktadır. Kazanan öğrencilerin okudukları bölümlerin yurtlara yakınlıkları baz alınarak Giresun Merkez Yurtlarından olan Giresun Erkek Yurdu, Sahil Kız Yurdu, Seyyid Vakkas KarmaYurt ve İlçe Yurtlarından olan Keşap Aziz Hüseyin Gökçe Karma Yurt, Tirebolu Karma Yurt, Eynesil Kız Yurdu, Şebinkarahisar Kız yurdu, Mola Hüsrev Erkek Yurdu, Alucra Karma Yurdu'na yerleştirmeleri yapılmıştır. Bu sonuçlar itibariyle Giresun KYK İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda Yurt Başvurularını Karşılama Oranı %37 olmuştur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KYK Giresun yeni öğrencileri ile ailesini genişletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement