Lader'den "Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi Fen Lisesi Olsun" Önerisi - Son Dakika
Yerel

Lader'den "Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi Fen Lisesi Olsun" Önerisi

Lader\'den "Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi Fen Lisesi Olsun" Önerisi

Ladik Akpınar Mezunları Eğitim ve Kültür Derneği (LADER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dede, Ladik ilçesindeki Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin fen lisesine dönüştürülmesi önerisinde bulundu.

30.05.2014 19:21

Ladik Akpınar Mezunları Eğitim ve Kültür Derneği (LADER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dede, Ladik ilçesindeki Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin fen lisesine dönüştürülmesi önerisinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerle ilgili olarak yaptığı yeni düzenlemede Ladik ilçesindeki Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Anadolu Lisesi statüsünde eğitim verme durumuyla karşı karşıya olduğunu LADER Başkan Dede, okullarının fen lisesine dönüştürülmesini istedi.

Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 74 yıllık bir geçmişinin olduğunu belirten Abdullah Dede, "Okulumuzdan yöneticiler, yazarlar, sanatçılar ve yetiştirdiği 15 binin üstünde eğitimcisi olan, ÖYSS'de Samsun'un en başarılı iki okulundan biri konumundaki okulumuzun dünden yarına yansıyacak sosyal ve psikolojik artıları çok fazladır. Akpınar'ın zaten marka olmuş bir geçmişi vardır. Türkiye'de benzeri bulunmayan Akpınar Eğitim Müzesi Projemizde 40 - 50 yıllık eğitim öğretim, tarım, iş, fotoğrafçılık, dikiş ve müzik gibi eğitimi ile ilgili araçlar sergilenecektir. Yakın çevre ilçelerde yani Kavak, Havza, Asarcık, Vezirköprü, Taşova ve Suluova ilçelerinde Fen Lisesi yoktur. Ladik zaten göç veren bir ilçedir. Akpınar'daki bu değişiklik ilçenin ekonomik bakımdan gerilemesine yol açacaktır. Tarihi bir geçmişi olan Akpınar'ın yeni düzenlemede eğitim öğretime Akpınar Fen Lisesi olarak devam etmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Bu konuyu Samsun milletvekillerimizin takip edeceğine inanıyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lader'den 'Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi Fen Lisesi Olsun' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement