Lagina Kutsal Alanına Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika
Güncel

Lagina Kutsal Alanına Ziyaretçi İlgisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ziyaretçilerin Lagina'daki gezisinden görüntüler Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz'un açıklaması Lagina Kutsal Alanına ziyaretçi ilgisi Muğla'nın Yatağan ilçesinde Pagan inanışının merkezi olarak olarak kabul edilen Lagina Kutsal Alanını 6 ayda 70 bin kişi ziyaret etti Pagan inanışının kutsal merkezi sayılan Yatağan ilçesindeki Lagina (Hekate) Kutsal Alanını 6 ayda 70 bin kişi ziyaret etti.

28.03.2016 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ziyaretçilerin Lagina'daki gezisinden görüntüler

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz'un açıklaması Lagina Kutsal Alanına ziyaretçi ilgisi

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Pagan inanışının merkezi olarak olarak kabul edilen Lagina Kutsal Alanını 6 ayda 70 bin kişi ziyaret etti

Pagan inanışının kutsal merkezi sayılan Yatağan ilçesindeki Lagina (Hekate) Kutsal Alanını 6 ayda 70 bin kişi ziyaret etti.

Yatağan- Milas karayoluna yaklaşık 9 kilometre mesafedeki Turgut Mahallesinde bulunan alan, Antalya merkezli bir turizm firması tarafından tur kapsamına alınmasıyla özellikle yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi.

Yaşları genellikle 50'nin üstündeki Alman, Hollandalı, İsveçli ve Danimarkalılardan oluşan turist kafileleri, Stratonikeia Antik Kenti'nin dini merkezinde, Hekate Tapınağı ve 3 bin yıllık mermer sütunlarını inceleme şansı buluyor.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm firmalarının Lagina'yı tur kapsamına almasının ardından kentin ziyaretçi akınına uğradığını belirtti.

Oğuz, "Lagina Kutsal Alanı, Stratonikeia Antik Kenti'ndeki siyasi merkeze bağlı olan bir dini merkezdir. Hekate adına kurulan bir kenttir. Burası, özellikle Paganların tapındığı bir alan. 6 ay içerisinde buraya yaklaşık 70 bin yerli ve yabancı turist geldi." diye konuştu.

Muğla Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün burada çalışma yürüttüğünü kaydeden Oğuz, çalışmalar sonucunda ziyaretçi sayısının artırılabileceğini söyledi. Oğuz, "Burası dünyanın en büyük dini merkezlerinden. Belli dönemlerde, Yatağan Belediyesi olarak Pagan ayini törenleri düzenlemekteyiz. Bunun yanı sıra anahtar taşıma töreni ve Stratonikeia'ya bağlılık yemini gösterileri yapılıyor" dedi.

Lagina Kutsal Alanına Ziyaretçi İlgisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lagina Kutsal Alanına Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement