Lice'de Koruculara Saldırı: 2 Şehit, 4 Yaralı - Son Dakika
Yerel

Lice'de Koruculara Saldırı: 2 Şehit, 4 Yaralı

Lice\'de Koruculara Saldırı: 2 Şehit, 4 Yaralı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde korucuları taşıyan minibüse roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 2 korucu şehit oldu, 4 korucu da yaralandı.

19.10.2016 18:59

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde korucuları taşıyan minibüse roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 2 korucu şehit oldu, 4 korucu da yaralandı. Şehit korucular için, 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlenmesinin ardından memleketleri Lice'ye gönderildi.

Saldırıya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesi Tepe yol ayırımında, PKK'ya yönelik operasyondan dönmekte olan Geçici Köy Korucularını taşıyan araca teröristlerce saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıda 1'i olay yerinde 1'i ise kaldırıldığı hastanede 2 korucunun şehit olduğunun aktarıldığı açıklamada, 1 uzman çavuş ile 3 korucunun da yaralandığı ifade edildi.
Açıklamada, "Şehit Korucularımıza Allahtan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Olayın faillerinin etkisiz hale getirilmesi için gerekli çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır" denildi.

Şehitler İçin Tören Düzenledi

Öte yandan saldırıda şehit olan 2 korucu için 7'nci Kolordu Komutanlığında tören düzenlendi.

Şehitler, Hikmet Kartal ve Resul Göçer için düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Bölge Jandarma Komutanı Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Naaşların katafalka konulmasıyla başlayan törende, şehitlerin özgeçmişleri okundu. Şehitlerin naaşları, okunan törenin ardından defnedilmek üzere Lice ilçesine gönderildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Lice'de Koruculara Saldırı: 2 Şehit, 4 Yaralı - Son Dakika


Advertisement