Lice'ye Gençlik Merkezi - Son Dakika
Yerel

Lice'ye Gençlik Merkezi

Lice Kaymakamı Osman Uğurlu, hazırladıkları proje ile Lice'de Çok Amaçlı Gençlik ve Spor Kompleksi yapılacağını bildirdi.

02.05.2015 13:05

Lice Kaymakamı Osman Uğurlu, hazırladıkları proje ile Lice'de Çok Amaçlı Gençlik ve Spor Kompleksi yapılacağını bildirdi.

Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gibi kurumların da büyük destek verdiği Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi projesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.

Hazırlanan Proje ile Lice'li gençlerin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirilerek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilgi ve becerilerinin arttırılmasının hedeflendiğini dile getiren Uğurlu, şöyle konuştu:

"Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan ve tamamlanma aşamasında olan proje, ilçeye büyük gelişim sağlayacak. Proje, ilçenin kuzeyinde bulunan 60 dönümlük alana sahip. Daha önce Topçu Taburunun olduğu yer ise, boşaltılarak İlçe Kaymakamlığına devredilerek proje kapsamına alındı. Kompleks, iki etaptan oluşacak. Komplekste bir büyük halı saha, bir basketbol sahası, 2 voleybol sahası, 2 tenis kortu daha inşa edilecektir. Bununla birlikte, yürüyüş parkuru, amfi tiyatro, mesire alanı, ağaçlandırma, sokak spor aletleri ile Gençlik ve Spor Kompleksi tamamlanarak halkın hizmetine girmiş olacak."

Gençlik ve Spor Kompleksi'nin 3 bin gence hizmet edeceğini ifade eden Kaymakam Uğurlu, " Futbol, voleybol, basketbol, tenis, yüzme, izcilik gibi alanlarda gençlerimize eğitimler verilecektir. Ayrıca Spor Kompleksimiz, içerisinde kurulması planlanan kurs merkezinde resim, müzik, bilgisayar gibi mesleki ve hobi kursları açılacak ve ders ve doküman desteği verilecektir. Bu sayede hedef kitlemizde yer alan yaklaşık 3 bin gencimiz, boş zamanlarını etkili kullanan, ilgi ve isteklerine göre eğitim ve özellikle sportif alanlara yönlendirilmiş, sağlıklı bireyler haline gelmiş olacaklardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'ye Gençlik Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement