Likya'nın Acıkara Şarabına Olağanüstü Puan - Son Dakika
Yerel

Likya'nın Acıkara Şarabına Olağanüstü Puan

Likya\'nın Acıkara Şarabına Olağanüstü Puan

Uzmanlar Elmalı'nın şarabı olan Acıkara'ya 100 üzerinden 94 ve 92 gibi olağanüstü puan verdi.

15.05.2013 09:58  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenen şarap tadım gününde İngiliz ve Amerikalı şarap uzmanları Elmalı'nın şarabı olan Acıkara'ya 100 üzerinden 94 ve 92 gibi olağanüstü puan verdi. İngiliz Master of Wine ve şarap yazarı Birleşik Krallıklar'ın en yetkili isimlerinden biri Sarah Abbott, yerel Elmalı üzümü olan Acıkara'nın ürünü Likya Vineyards Acıkara 2012 şarabına 100 üzerinden 94 puan verdi. Dünyada hem Master of Wine, hem de Master Sommelier ünvanlarına sahip 3 büyük üstattan biri olan Ronn Wiegand ise Acıkara şarabına 100 üzerinden 92 puan verdi.

Gordon Ramsay at The London in NY gibi pek çok prestijli işletmeye danışmanlık hizmeti veren Master of Wine Christy Canterbury de Elmalı'nın yerel tadı Acıkara'ya 89 puan verdi. Acıkara'nın Elmalı'nın yerel bir üzümü ve kaybolmuş türlerinden olduğuna işaret eden Likya Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Doruk Özkan, 10 yıl önce bir çobanın kılavuzluğunda 200 yaşlarında bir Acıkara asması keşfedildiğini ve 10 yıldır kurdukları fidanlıkta Acıkara cinsinin çoğaltıldığını söyledi. Bugün 15 dönümlük bağa ulaşıldığını kaydeden Özkan, ilk rekoltesi olan 2012 şarabının 94 puan gibi yüksek bir puan aldığını vurguladı.

90-95 arası puan alan şarapların dünyada olağanüstü şaraplar grubuna girdiğinin altını çizen Özkan, "Daha ilk rekoltesinde böyle bir başarı yakalayan Acıkara, Türkiye'nin en iddialı üzümü olma yolunda ilerliyor. Orijinal bir Antalya üzümü olarak Türkiye şaraplık üzüm haritasında Öküzgözü, Boğazkere, Kalecik Karası gibi Türk üzümleri arasında seçkin bir yere geldi. Birkaç sene içinde en iyi Türk üzümü olmasını bekliyoruz" dedi. Antalya'ya has bir üzümün Antalya gastronomisi için son derece önemli olduğunu da belirten Özkan, bu yerel tadımızın dünyada ciddi bir konuma ulaşarak, turizme de çok katkılar sağlayabileceğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Likya'nın Acıkara Şarabına Olağanüstü Puan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement