Londra'daki Türkler Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Londra'daki Türkler Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Londra\'daki Türkler Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu tarafından ilk defa organize edilen Sağlıklı Toplum Yürüyüşü, Kuzey Londra'da Finsbury Park'ta gerçekleşti.

29.09.2014 12:15

Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu tarafından ilk defa organize edilen Sağlıklı Toplum Yürüyüşü, Kuzey Londra'da Finsbury Park'ta gerçekleşti. 300'e yakın her yaştan kişi, yazı aratmayan güneşli havada Finsbury Park'ı iki kere turladı.

Yürüyüşe, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz, Britanya Türk Kadınları Derneği başkanı Maviş Fuchs, Turkish Forum UK Başkanı Zeren Safa, Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyesi Necmi Akçay, Liberal Demokrat Parti Milletvekili Adayı Turan Özen, İngiltere Türkiye Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB) Başkanı Ali Demirbağ'ın yanı sıra Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu çalışanları, İngiltere'de faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile farklı yaş grubundan çok sayıda kişi katıldı.

Yürüyüşe katılanlara üzerinde Türk Bayraklı ve arkasında Türkiye yazılı tişörtler dağıtılırken, bazı katılımcıların yürüyüş için özellikle kırmızı-beyaz spor kıyafetleri tercih etmeleri renkli görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş ardından  katılımcılara Başkonsolos Yorulmazlar tarafından katılım ve teşekkür belgesi dağıtıldı. Türkçe konuşan toplumun yoğun yerleşim bölgelerinden Haringey'deki Finsbury Park'taki yürüyüşte, parkuru kısa süre tamamlayan yürüyüşçülerden bir grup ikinci defa parkın içinde tur attı. Yürüyüşü birinci bitiren BTKD Başkanı Maviş Fuchs, gazeteci Mihrişah Safa, işadamı Necmi Akçay, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar'dan sertifikalarını alan ilk kişiler oldu.

Yürüyüşü değerlendiren Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, şöyle dedi;

"Londra'da vatandaşlarımızla ilk etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunduk. Bugünkü yürüyüş sırasında toplumumuzun farklı kesimlerinden vatandaşlarımızın bizimle birlikte olması ve Türk bayrağı altında olması bizi çok memnun etti. Medyanın desteği ile bu tür etkinlikleri önümüzdeki dönemlerde de artırmayı hedefliyoruz."

Bu tür etkinliklerde toplumun bir arada olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Başkonsolos Yorulmazlar, şunları söyledi:

"Tabii aynı zamanda İngiltere'de yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması anlamında çeşitli etkinlikler ve faaliyetler düzenleyeceğiz. Ümit ediyorum önümüzdeki dönemde İngiltere'deki Türk toplumu hak ettiği konuma geçecektir. Bugünkü talep çok güzeldi ve beklentilerimizi karşıladı. Ümit ediyorum önümüzdeki dönemde buradaki toplumumuzun farklı kesimleriyle Türkiye'nin buradaki varlığını güçlendirecek faaliyetlere imza atacağız. Bu anlamda toplumumuzun farklı kesimlerinin de desteğini her zaman bekliyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonrasında katılımcılara Başkonsolos Yorulmazlar tarafından katılım ve teşekkür belgesi dağıtıldı. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra'daki Türkler Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement