"Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi" FMV Galeri Işık'ta - Son Dakika
Güncel

"Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi" FMV Galeri Işık'ta

"Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi", 1 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında FMV Galeri Işık'ta sergilenecek.

02.09.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Vakfı tarafından, FMV Işık Okulları ev sahipliği ve Şişli Belediyesi işbirliğiyle açılacak olan sergi, Lozan'ın imzalanmasından Cumhuriyet'in ilanına, Erken Cumhuriyet yıllarından, iç ve dış politikaya kadar çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel dönüşümleri İsmet İnönü ekseninde gözler önüne seriyor.

Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 90. Yılı etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl İnönü Vakfı tarafından hazırlanan Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi, Ankara, Antalya ve Eskişehir'den sonra, 1 Eylül-11 Ekim 2014 tarihleri arasında, FMV Galeri Işık'ta İstanbullularla buluşacak.

Tarihin bir dönemini aydınlığa çıkaran İnönü Vakfı'nın arşivlerindeki belge ve fotoğraflardan oluşan sergi, Lozan'ın imzalanmasından Cumhuriyet'in ilanına, Erken Cumhuriyet yıllarından, iç ve dış politikaya kadar çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel dönüşümleri İsmet İnönü ekseninde gözler önüne seriyor. Küratörlüğünü Prof. Dr. Zafer Toprak, genel tasarımını ve kurgusunu Çağdaş Arpaç ve Dr. Fatma Türe, grafik tasarımını Ferah Perker'in üstlendiği yeni medya teknolojileriyle düzenlenen sergide ziyaretçiler, dokunmatik ekranlar, video enstalasyonlar aracılığıyla interaktif olarak belge ve fotoğraflara ulaşarak detaylı olarak inceleyebilecek.

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker (İnönü), serginin Erken Cumhuriyet yıllarını İnönü ekseninde büyük bir açıklıkla ziyaretçilerle buluşturduğunu aktardı. Toker, "Sergide Kurtuluş Savaşı'ndan başlayarak, Lozan Antlaşması, Cumhuriyet'in ilanı ve ilk yıllarına ait birçok belge ileri teknolojiyle taranarak dijital ortama aktarıldı. Sergide Atatürk ve İsmet İnönü'nün hayatlarının kronolojisi, yazışmalar, telgraflar, fotoğraflar hatta kamera görüntüleri yer alıyor. Gazete ve dergi kapakları, mühürler, madalyalar, nişanlar, imzalanan antlaşmalar, resmi yazışmalar, müzakerelere ait birçok belge sergileniyor." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi' FMV Galeri Işık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement