Madam Marika'dan Zeki Müren Müzesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Madam Marika'dan Zeki Müren Müzesine Ziyaret

Madam Marika\'dan Zeki Müren Müzesine Ziyaret

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, tatil köylerinde şov yapan eski öğretmen Nedim Uzun, Madam Marika karakteriyle Zeki Müren Müzesi'ni ziyaret etti.

29.06.2014 16:27  Güncelleme: 14:36

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, tatil köylerinde şov yapan eski öğretmen Nedim Uzun, Madam Marika karakteriyle Zeki Müren Müzesi'ni ziyaret etti.

Zeki Müren anıtına çiçek koyup saygı duruşunda bulunan Uzun, "Zeki paşamız bize önderlik yaptı. Türkiye Onun sayesinde eşcinsellere hoşgörü ile bakmayı öğrendi. Sayın Erdoğan ile de görüşme fırsatım oldu. Ondan eşcinsellere evlilik yasası çıkarılmasını istedim, 'ilgilenirim' cevabını verdi. Bugün eşcinsellerin onur günüdür. Tüm dünyada ve Türkiye'de yürüyüş yapılıyor. Bende sanat güneşimizi ziyaret ederek, bize bugünleri yaşattığı için teşekkür ettim" dedi.

Bandırma'da faaliyet gösteren özel bir yabancı dil kursu tarafından Erdek'te 15'er günlük dönemler halinde açılan kursta İngilizce öğretmenliği yapan Nedim Uzun, 2002'de kadın kılığına soktuğu öğrenciler ile çektirdiği fotoğrafların basında yer alması üzerine meslekten ihraç edilmişti.

Bodrum'daki tatil köyleri ve eğlence mekanlarında şovlar yapan 52 yaşındaki Nedim Uzun, yarattığı Madam Marika karakteri ile bugün Zeki Müren Müzesi'ni ziyaret etti. Elindeki çiçekleri önce müze önündeki Zeki Müren Anıtı'na bırakan Uzun, sonrasında müzeyi gezdi.

EŞCİNSEL EVLİLİĞE İZİN İSTEĞİ

Dünya Gaylerinin Onur Günü nedeniyle sanat güneşi Zeki Murün'i ziyaret ettiğini belirten Uzun, "Eşcinsel kimliğim nedeni ile bu ülkede çok sevdiğim İngilizce öğretmenliğinden kovuldum. Toplumun bakış açısı güçlükle değiştiği için biz eşcinsellerin evlenme olanağı da yok. Gelişmiş birçok ülkede olduğu gibi eşcinsel hakları yasalarla koruma altına alınmadığı ve eşcinsellerin hakları verilmediği sürece ülkemizde bu konudaki cinayetler ve sapıklıklar gittikçe artacak. Zeki Müren paşamız, ayrıca son Eurovision şarkısı yarışmasını kazanan sakallı eşcinsel sanatçı gibi ünlüler belki toplumumuzda dışlanmıyor. Hoşgörü de gösteriliyor olabilir ama sıradan bir eşcinsele toplumun, ailesinin bekli de devletin bakış açısı ne yazık ki değişmedi. Zeki paşamız bize bu konuda çok büyük bir önderlik yaptı. Türkiye O'nun sayesinde eşcinsellere hoşgörü ile bakmayı öğrendi. Toplum Zeki Müren sayesinde bu kişilerin hasta veya sapık değil, doğuştan gelen bir gerçek kimlik olduğuna inanmayı öğrendi. Birkaç yıl önce sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan ile de görüşme fırsatım oldu, Ondan eşcinsellere evlilik yasası çıkarılmasını istedim. Bana 'ilgilenirim' cevabını verdi. Bugün Eşcinsellerin Onur Günü, tüm dünyada ve Türkiye'de yürüyüş yapılıyor, ben de sanat güneşimizi ziyaret ederek bize bugünleri yaşattığı için teşekkür ettim. Bu konuda ülkemizde eşcinsellik konusunda yeni yasalar çıkartılmasını ve açılım yapılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madam Marika'dan Zeki Müren Müzesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement