Maden Mühendisleri Odası'ndan 60. Yıl sergisi - Son Dakika
Yerel

Maden Mühendisleri Odası'ndan 60. Yıl sergisi

Maden Mühendisleri Odası\'ndan 60. Yıl sergisi

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından, kuruluşunun 60'ıncı yılı nedeniyle maden kazaları ve madencilerin iş koşullarını konu eden fotoğraf sergisi açıldı.

18.11.2014 21:53

60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan Maden Mühendisleri Odası, 9 gazetecinin çektiği yaklaşık 60 fotodan oluşan maden kazaların anlatan fotoğraf sergisi açtı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda açılan sergide gazeteci ve foto muhabirlerinden oluşan Duygu Ayber, Vedat Yalvaç, Oral Gerek, Arif Koşar, Yılmaz Kızılırmak, Alaaddin Kara, Uğur Şahin Umman, Erdoğan Alayumat ve Kenan Dikbıyık'ın 60 fotoğrafı sergilendi.

Sergiye HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Maden Mühendisleri Odası yöneticileri ve üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak Düzgün katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Beştaş, Türkiye'de gündemin hızla değiştiğine dikkat çekerek, "Ama iş kazaları, iş cinayetleri ve iş katliamları hiç gündemden düşmemesi gereken çok önemli bir olgu. Her gün işçiler kaza diyemeyeceğiz bir şekilde yaşamlarını kaybediyorlar. Soma onlardan biriydi. Ermenek de öyle. Aileler, büyük bir dramla halen çocuklarının, eşlerinin, kardeşlerinin cenazelerini bekliyorlar. Bu çok büyük bir acı. Yetkililer gerekli önlemleri almak yerine şimdi iş güvenliği paketi diye yeni bir paket açıklıyor. Adım atacağını söylüyor ama bu koşulları daha da ağırlaştıran düzenlemeler getiriyor. Günü birlik politikalarla bu soruna çözüm gelmeyeceğini bütün halk biliyor. Türkiye'de, işçi katliamların önlenmesi noktasında öncelikle ihtiyaç olan şey siyasi iradedir. Biz HDP olarak her zaman işçilerin yanında olacağız. Onların mücadelesi bizim de mücadelemizdir" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Maden ocaklarında çalışan işçilerin ve maden kazalarının konu alındığı sergi 22 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Maden Mühendisleri Odası'ndan 60. Yıl sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement