Madenci Ömer Elibol Dereli'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Madenci Ömer Elibol Dereli'de Toprağa Verildi

Madenci Ömer Elibol Dereli\'de Toprağa Verildi

KÜTAHYA (İHA) – Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden Ömer Elibol’un cenazesi, memleketi Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Dereli köyünde toprağa verildi.

15.05.2014 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KÜTAHYA (İHA) – Manisa Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden Ömer Elibol'un cenazesi, memleketi Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Dereli köyünde toprağa verildi.

Dereli köyünde yapılan cenaze törenine Kütahya Vali Yardımcısı H. Mete Buhara, Emet Kaymakamı A. Gazi Kaya, Emet İlçe Müftüsü İsmail Temur ve Elibol'un sevenleri katıldı. Büyük katılımın olduğu cenaze töreninde, Elibol'u Eti Maden İşletmeleri çalışanları da yalnız bırakmayarak, cenaze törenine baret ve iş tulumları ile katıldı. Ağabeyi gibi Soma'da maden işçisi olan Ahmet Elibol, "Bu bir iş kazası, bir alın yazısı yapacak bir şey yok, vatan sağ olsun. Devletimiz yaşanan olay sonrası gereken tüm ilgiyi gösterdi. Kardeşim 9 yıldır madende yeraltında çalışıyordu. Bende iki yıldır yandaki başka şirkete ait madende çalışıyorum. Maden bizim aile kaderimiz, babam da madenciydi. Ekmek paramız bizim bu, 4 gün sonra yeniden Soma'ya giderek madene gireceğim" dedi.

Cenaze töreninde kısa bir bilgi veren Kütahya Vali Yardımcısı H. Mete Buhara ise, "Maalesef ülkeyi yasa boğan iş kazasında 39 Kütahyalı vatandaşımız şehit olmuştur. 2 vatandaşımız ise halen bulunamamıştır. Ülkemizin başı sağ olsun" diye konuştu.

İkisi kız üç çocuk babası olan 47 yaşındaki Ömer Elibol'un oğlunun Hakkari'de asker olduğu ve cenaze törenine yetişemediği öğrenildi. Ömer Elibol'un yeğeni 7 yaşındaki Fatma Elibol da amcasını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Mezarın başına dikilen küçük kız, amcasını son ana kadar bekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madenci Ömer Elibol Dereli'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement