Madenciler Sergisi - Son Dakika
Güncel

Madenciler Sergisi

Madenciler Sergisi

Akçakocalı fotoğraf sanatçısı Süheyla Akın, Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden madenciler anısına Akçakoca Belediye Salonunda fotoğraf sergisi açtı.

30.06.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakocalı fotoğraf sanatçısı Süheyla Akın, Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden madenciler anısına Akçakoca Belediye Salonunda fotoğraf sergisi açtı.

Akçakoca kent konseyinin katkılarıyla hazırladığı sergide, Zonguldak Kilimli'deki özel bir maden ocağında 1 yıldır çektiği fotoğraflar arasından bir seçki yapan Süheyla Akın, çalışmalarının takvimsel olarak Soma faciası günlerine denk gelmesi dolayısıyla, sergisini Soma madencilerine adadığını söyledi.

Fotoğraf sanatçısı Süheyla Akın, babasının Akçakocalı usta bir fotoğrafçı olması nedeniyle meslekten yetişme bir fotoğrafçı olduğunu bildirdi. Akın, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olmasıyla da profesyonel çalışmalar yapabilecek bir olgunluğa erişmiş olduğunu anlattı. Üniversiteyi bölüm birincisi olarak bitirdiğini belirten Süheyla Akın, "fotoğrafları çekerken kendimi adeta Yılmaz Güney filmlerinde buldum" açıklamasını yaptı.

Akın, 2014 Kilimli'sinde katırlarla kömür taşındığını gördüğünü belirterek şöyle konuştu: "Madende teknoloji hiç kullanılmıyor, insanların yüzü gülmüyor, gözlerinin feri sönük yapacak başka bir işleri olmadığı için genç yaşlı herkes kömür madenlerinde çalışmak zorunda kalmış."

Süheyla Akın, 2013 Eylül'ünde başladığı projesine 2014'te Soma faciası günlerinde son verdiğini sözlerine ekledi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madenciler Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement