Malatya'da, 'Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi' Açıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da, 'Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi' Açıldı

Malatya\'da, \'Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi\' Açıldı

Malatya’da, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Kültür A.Ş tarafından organize edilen ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen ‘Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi’ düzenlenen törenle açıldı.

01.06.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Kültür A.Ş tarafından organize edilen ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen 'Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi' düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi arkasında bulundan fuar alanında düzenlenen açılış törenine, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt ve Battalgazi Kaymakamları, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, İlçe Belediye Başkanları, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Daire Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ile kursiyerler katıldı. Kurdele kesiminden önce bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, her zaman kültürel hizmetlere önem verdiklerini belirterek, "Belediyecilikte, insan odaklı hizmetlerin ilk sırada geldiğini her defasında ifade ediyoruz. Açılışını yaptığımız sergi kapsamında, kültürümüzü yansıtan çok güzel eserleri göreceğiz. Önümüzdeki yıllarda inşallah bunu bir çeyiz fuarına dönüştüreceğiz. Bu fuarımız özellikle genç kızlarımızın alışveriş yaptığı bir fuar olacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Sanat Merkezi başta olmak üzere 23 farklı noktada bulunan çok amaçlı Sosyal Tesislerimizde bu tür kurslarımız var. Bu kurslarımızda birçok branşta eğitim veriliyor. Bu tür organizasyonların el sanatlarının yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan sonra söz alan Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, fuarın önemine dikkat çekerek, "Öğrenmek ve Öğretmek sadece okul binasıyla sınırlı olmayan, evde, işte, hülasa sosyal hayatın bütün alanlarında devam etmekte olan bir süreçtir. Hayat boyunca farklı kulvarlarda devam eden bu süreç çerçevesinde kişinin yaşı, eğitim seviyesi ya da sosyal statüsü eğitim almasına hiçbir şekilde engel teşkil etmemektedir. Öğrenmenin, öğretmenin ve bunlara ilave olarak üretmenin bir yaşam biçimi olduğunu ifade etmek çok yerinde olacaktır. Çünkü dünyaya ayak uydurmak isteyenlerin bu üç unsurdan uzak durması asla mümkün değildir. Bu anlamda Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin ortaklığında tertip edilen 'Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi'nin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Kamçı, konuşmasında, Valiler Kararnamesi ile Kayseri'ye atandığını belirterek Malatyalılardan helallik istedi. Yapılan konuşmaların ardandan 'Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi'nin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek yetkililerden sergi hakkında bilgiler aldı.

Serginin 4 Haziran Cumartesi gününe kadar açık kalacağı belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da, 'Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement